Инфо

27. фебруар 2021.27. феб 2021.
Саопштење начелника МУО: Посета министарке трговине, туризма и телекомуникација Малом Зворнику и Љубовији

Саопштење начелника МУО: Посета министарке трговине, туризма и телекомуникација Малом Зворнику и Љубовији

У петак 26.фебруара 2021.године Татјана Матић, министар трговине,туризма и телекомуникација посетила је општине Мали Зворник и Љубовија.Том приликом упознала се са природним ресурсима и туристичким потенцијалима овог дела Мачванског управног округа.



Општине Мали Зворник и Љубовија, као и цео Мачвански управни округ обилује природним лепотама и туристичким садржајима које дуго година нису коришћене у пуној мери.Тек у последњих неколико година већа пажња и значајнија финансијска улагања од стране државе Србије и Министарства трговине,туризма и телекомуникација, усмерена су у овај крај. Резултати су видљиви,али је потребно још више улагања у нове пројекте и садржаје који ће обогатити туристичку понуду овог дела наше земље.Читав Мачвански управни окру, поред природних лепота има и друге садржаје који се могу ставити у функцију развоја туризма.Т о су бројни културно историјски споменици из различитих епоха наше богате историје, верски објекти, цркве и манастири, објекти намењени развоју свих спортских дисциплин,бројни хотели. Посебно треба истаћи културне манифестације које се током читаве године одржавају и привлаче бројне туристе из читаве Србије,али и из земаља у окружењу. Све ове погодности треба још више унапредити и публиковати како би туризам овог краја доживео експанзију. Међутим,без помоћи државе Србије и ресорног Министарства локалне самоуправе не могу остварити овај циљ.



Почетак изградње аутопута Рума – Шабац – Лозница унапредиће економски развој Мачванског управног округа и читаве наше државе, али је у исто време велика шанса за развој туристичке понуде, која се не сме пропустити. Путна инфраструктура омогућиће долазак не само инвеститора, већ и бројних туриста.З ато овај крај мора да обнови постојећу туристичку понуду,али и изгради нове садржаје који ће допринети свеукупном напретку и бољитку за наше грађане.Ово је уједно и начин да млади остану и активно се укључе у привредну активност. Процес дигитализације,који је у експанзији, приближиће туристичку понуду овог краја великом броју корисника.

У име општине Мали Зворник, домаћин је био председник општине Зоран Јевтић,са сарадницима. Уприличен је обилазак значајне туристичке дестинације и историјског споменика по коме је Мали Зворник препознатљив. То је Подземни град Карађорђевића. Прва фаза радова на овом споменику културе је завршена,а очекује се наставак радова на обнови овог објекта.Министарство трговине, туризма и телекомуникација за радове на обнови објекта је до сада уложило укупно 57 милиона динара.

Настављајући обилазак овог дела Мачванског управног округа министар Татјана Матић боравила је у општини Љубовија,где је о будућим пројектима разговарала са председником општине Миланом Јовановићем. Посебно је било речи о изградњи новог антенског стуба који би омогућио бољи телевизијски сигнал и монтажи опреме мобилних оператера, у циљу бољег пријема мобилне телефоније и интернета.

Ljubovija.info


У Љубовији је организован обилазак локација предвиђених за изградњу ауто-кампа и отворених базена за купање и бициклистичке стазе у Етно селу Врхпоље. Након тога приређено је свечано отварање дестилерије "Destico M&".

ljubovija.info


Догађају је присуствовао и Владан Красавац,начелник Мачванског управног округа.

Кабинет начелника
Владана Красавца

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa