Инфо

1. март 2021.1. мар 2021.
Честитка начелника Владана Красавца поводом 1.марта  Светског дана цивилне заштите

Честитка начелника Владана Красавца поводом 1.марта Светског дана цивилне заштите

Далеке 1990. године, Одлуком Генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите (ICDO), установљено је обележавање Светског дана цивилне заштите 1. марта, како би се јавности скренула пажња на велики значај цивилне заштите у случају елементарних непогода,техничко-технолошких несрећа и опасности, али и у њеном превентивном деловању. Поводом овог значајног датума начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упутио је честитке свим припадницима специјализованих јединица цивилне заштите на територији Мачванског управног округа и свим јединицама у Републици Србији.

У честитки се каже:

-Поштовани припадници цивилне заштите,

Ово је прилика да на Дан обележавања Светског дана цивилне заштите, 01. марта изразим велико задовољство што је после дугог низа година у Републици Србији у пуној мери схваћена улога и значај који ваши припадници имају у свакодневном животу наших грађана. Држава Србија је препознала потребу постојања цивилне заштите и интезивно ради на унапређењу и омасовљењу овог система. Услед климатских промена,али и људског фактора који је веома често узрочник бројних немилих догађаја, дешавају се несреће са људским жртвама и великом материјаном штетом. Ваши припадници реагују у свим тим догађајима и својом активношћу доприносе да последице по наше грађане буду што лакше.
Учествујете у евакуацији становништва, збрињавању, пружању прве помоћи, заштити од поплава ,спсавању од поплава на води и под водом, уништавању неексплодираних убојних средстава. Ове активности захтевају добро обучене и опремљене припаднике, спремне да у свакој ситуацији реагују,a својим деловањем пружате подршку и професионалним јединицама.

Несреће и катастрофе не бирају ни место ни време дешавања, а искуство протеклих година показује да се број ових немилих догађаја повећава. Пред цивилном заштитом су бројни изазови и ризици које доносе ванредне ситуације и којима треба адекватно одговорити. Досадашњим деловањем улили сте поверење и сигурност сваког нашег грађанина. Услед епидемије која је захватила читаву планету овај датум не можемо обележити на традиционалан начин, окупљањем и промоцијом ваших припадника, као што смо то чинили ранијих година.

Честитам вам 1. март Дан цивилне заштите!"

Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа
.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa