Инфо

1. март 2021.1. мар 2021.
beta

beta

Зеленовић: Једна опозициона платформа за преговоре, предизборима до најбољих кандидата

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је да треба урадити све како би се направила једна опозициона платформа за преговоре са властима о изборним условима.

"Верујем да је групација у којој се налази Заједно за Србију близу усаглашавања текста са Скупштином слободне Србије. Европљани и Американци желе да помогну да се ствари у Србији поправе. Али, да би ти неко помогао, мораш прво сам себи дас помогнеш", рекао је Зеленовић за лист Данас.

Он је навео и да су "предизбори" у оквиру опозиције, идеја коју је недавно изнела Скупштина слободне Србије, "пут да опозиција у Србији у сусрет том дијалогу добије и озбиљну међународну подршку", ако би решили да у опозицији бирају кандидате и формирају листе на тај начин.

"Предизбори су пут да људи у Србији, који то желе, поново почну да одлучују о важним стварима у политици", истакао је Зеленовић.

"Власт је грађанима отела слободне и поштене изборе. Али, нико не може да нас спречи да организујемо изборе о томе ко ће да на изађе на црту тој и таквој власти. Кандидате би могле да предлажу странке, покрети и групе грађана, дакле сви који то желе", рекао је Зеленовић.

Према његовим речима, "суштина је да покажу да је могуће данас у Србији направити поштене и слободне изборе".

"Тако бисмо дошли да најбољих кандидата, који би се ухватили у коштац са лошом влашћу. Е, тако можемо да победимо", рекао је Зеленовић.
beta

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa