Инфо

1. март 2021.1. мар 2021.
Саопштење начелника МУО: Појачане активности инспекција

Саопштење начелника МУО: Појачане активности инспекција

По налогу Радне групе за сузбијање ширења епидемије COVID-19,од петка 26.фебруара 2021. године и у дане викенда, спроведене су појачане активности инспекцијских органа локалних самоуправа и републичких инспекцијских служби.

Појачане активности су усмерене према делатностима које су препознате као епидемиолошки ризици, као што су хотели и угоститељски објекти за исхрану и пиће на територији Управног округа,тржни центри и мега маркети и организована окупљања на отвореном и затвореном простору.

Јединице локалних самоуправа доставиле су Радној групи број инспектора који ће бити ангажовани у спровођењу ових контрола у поменутим делатностима.

Градови и општине Мачванског управног округа определиле су укупно 30 лица за појачане акције и то комуналних инспектора / 14 /, комуналне милиције / 5 / и инспектора осталих инспекцијских служби /11 /. Уз овај број министарства су определила и одређени број републичких инспектора за поступање у контролама објеката. Координисани надзори спроведени су на основу препознатих ризика, добијених пријава,представки и дојава, а поступање је означено као приоритетно у односу на редовне планиране надзоре.

Мачванском управном округу свакодневно су достављени извештаји о спроведеном надзору, који су даље прослеђени Радној групи за сузбијање ширења епидемије COVID-19. Све инспекције које су учествовале у појачаним надзорима и локалне самоуправе веома озбиљно и одговорно приступиле спровођењу налога.
Почев од петка 26. фебруара и у дане викенда обављене су контроле у објектима и делатностима које је Радна група означила као високо ризичним.

Укупно је контролисано 1459 објеката, у надзору је учествовало 111 инспектора, а у 36 објеката утврђене су неправилности.Поднет је један захтев судији за прекршаје и донета је једна забрана коришћења простора.

Као неправилности које су утврђене у надзору противепидемијских мера наводе се лична заштитна опрема запослених, физичка дистанца-баријера, лична заштитна опрема kорисника, дезобаријера.

Инспектори су у складу са законским овлашћењима предузели мере према контролисаним субјектима код којих су утврђене неправилности у спровођењу противепидемијских мера.

Инспекцијске контроле које имају за циљ сузбијање ширења епидемије COVID-19, настављају се и у наредном периоду.

Радно време угоститељских објеката и тржних центара, које је било редуковано и одвијало се до 14:00 часова, у периоду обављених контрола није кршено од стране контролисаних субјеката.

Због увећања броја инфицираних грађана, још једном упућујем апел да се поштују мере које су наложене од стране државних органа Републике Србије, како би заштитили себе, своје породице и помогли здравственим радницима у вршењу својих послова око збрињавања оболелих. Ситуација са епидемијом и даље је веома озбиљна и захтева одговорност појединаца, привредних субјеката, али целе наше заједнице.

Кабинет начелника
Владана Красавца


Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa