Инфо

1. март 2021.1. мар 2021.
УНС: Виши пресудио да су Вучићевић и Информер повредили част и углед новинарке Оливере Ковачевић

УНС: Виши пресудио да су Вучићевић и Информер повредили част и углед новинарке Оливере Ковачевић

Виши суд у Београду је пресудио да Драган Ј. Вучићевић, главни и одговорни уредник дневног листа "Информер" и издавач "Инсајдер тим" д.о.о, исплате новинарки Радио-Телевизије Србије (РТС) Оливери Ковачевић накнаду нематеријалне штете за претрпљене душевне болове због повреде части и угледа, саопштило је данас Удружење новинара Србије (УНС).

Судски процес по тужби Оливере Ковачевић против Драгана Ј. Вучићевића и "Инсајдер тима" трајао је пет година, навео је УНС.

Пресудом се Вучићевић обавезује да са портала информер.рс уклони текстове под насловима "Жута Оља доводи Кесића: Киднапована држава, РТС кројили тачно по мери Б92!", "Јавни сервис силује јавност Србије: Жути 'новинари' са РТС-а спремају револуцију", "Лицемерје жуте Оље: Пљувала Кораћа за живота, а на комеморацији га мртвог хвали!" и "Борко скроз прс‘о: Убеђен да ће бити премијер, забранио Кену код жуте Оље!".

Вучићевића је суд обавезао и да објави изреку пресуде без икаквих измена у штампаном издању "Информера", без икаквог коментара и даљег одлагања, најкасније у другом наредном броју од дана правоснажности пресуде.

У образложењу пресуде Вишег суда поводом низа текстова који су били предмет судског поступка, закључује се да "овакви текстови не доприносе сврси јавног информисања у демократском друштву, као ни расправи у јавном интересу, већ им је сврха да на таблоидни начин подрже неистините и непотпуне информације и на тај начин дискредитују личност тужиље".
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa