Инфо

2. март 2021.2. мар 2021.
Културни центар

Културни центар

Акција шабачког Културног центра

Шабачки Културни центар организује до 3. марта акцију у којој прикупља очуване паметне телефоне и таблете које власници више не користе, а могу бити значајни за оне који не могу да их приуште.

Сваког радног дана од 08 до 20 часова у Галерији Културног центра и књижари ове установе културе, заинтересовани могу оставити своје уређаје.

О самој акцији говори допис Културног центра који вам преносимо у наредним редовима.

Хеј ти, баш ти,

Хвала што си придружио акцији и што желиш да помогнеш некоме од многих ученика и ученица који немају могућност да редовно прате онлине наставу или комуницирају са својим другарима и другарицама. Корона нам је показала колико недостатак технике утиче на квалитет живота, а ти сада можеш то да промениш.

У акцији Вршњаци вршњацима: онлине дигиталне клупе скупљамо очуване паметне телефоне и таблете које ћемо даље проследити онима којима су потребни. На тај начин ћемо омогућити да телефон добије продужен живот и не скупља прашину у фиоци. Потребно је да телефон или таблет буде очуван, мање огреботине долазе у обзир. Пуњач је пожељан, али не и обавезан. На овај начин ћеш продужити живот уређајима, док ћеш некоме улепшати живот!

Осим тога позивамо те да проследиш информацију о акцији даље, поделиш видео или овај догађај јер тако заједно повећавамо број оних који могу да помогну. Ако твоје место није на списку и даље можеш да нам помогнеш. Покрени акцију са својом екипом или организацијом, пронађи место где можете да скупљате телефоне и ако нешто скупите или желите да нам се прикључите јавите нам се на мејл vrsnjacivrsnjacima@unss.org.rs.

У акцији учествује преко 20 организација и заинтересованих појединаца, а акцију подржава Унија синдиката просветних радника и Унија средњошколаца Србије која ће помоћи у томе да уређаји стигну до оних којима су најпотребнији.

Хвала што ти је стало.

*Истраживање које је спровело Министарство просвете на узорку од 14.715 наставника и наставница, стручних сарадника и сарадница, директора и директорки показује да када је реч о главним проблемима са којима су се суочили наставници приликом реализовања учења на даљину највећи број њих, односно 52,3% издваја доступност ресусурса и технологије ученицима (рачунара, софтвера...), као четврти по учесталосталости са 37,4% наводе доступност ресусурса и технологије самим наставаницима.

Сличне податке показује и истраживање Уније средњошколаца Србије под називом “Преглед средњошколског живота током пандемије” које показује да 37% дели рачунар са укућанима, док 14,7% нема приступ рачунару уопште (укључујући и телефоне и таблете).

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa