Инфо

2. март 2021.2. мар 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Први званични сусрет владике Лаврентија и градоначелника Пајића

Благослов за даљи рад

Еписком шабачки владика Лаврентије данас је у просторијама Епархије шабачке угостио градоначелника Шапца Александара Пајића. Ово је био њихов први званични сусрет и уследио је пошто се владика, након примљене обе дозе вакцине, вратио у Епархијски дом.

Фото: Глас Подриња


-Шабац је место мога рођења. Овде сам први пут Сунце угледао, овде сам једно време растао и упијао све што је потребно за каснији живот. Овде сам и постао Лаврентије. Волим овај крај и куд год идем поносим се њиме. Наш народ је врло честит и добар. Сви можемо бити поносни што смо одавде. Можемо ведро да идемо у будућност и да не бринемо за генерације које ће доћи и стасати овде где смо се ми одгајили, рекао је владика Лаврентије, а градоначелнику пожелео да буде срећан и благословен и да га народ слуша.

Градоначелник је од владике на поклон добио икону Богородице Тројеручице. Пајић је изразио велику захвалност на овом поклону, за који је навео да зна да је Богородица заштитница Шапца и да ће помоћи да се ураде велике ствари за град и да ће штити и читаво градско руководство и све грађане Шапца.

Фото: Глас Подриња


-Благослов владике Лаврентија ми много значи и сигуран сам да ће ме то још више оснажити да радим у интересу грађана Шапца и да наши суграђани осете бољитак од нове власти у граду. Велико ми је задовољство што сам после повратка Владика у ове одаје овде примљен. Задовољство ми је што смо причали о визијама развоја Шапца у наредном периоду, шта су програми које као градоначелник презентујем суграђанима и шта ће се то у граду радити у наредне четири године. Наишао сам на одобравање његовог преосвештенства, рекао је Пајић.

Владика Лаврентије грађанима Шапца је упутио поруку кроз причу о Његошу и његовом стрицу (Светом) Петру Цетинском.

-Петар Цетински је био на самрти и Његош му је рекао "Ти идеш. Остављаш ме млада, неискусна. Дај ми бар неки савет". Стриц му је одговорио "Моли се Богу и држи се Русије". Ја народу поручујем: Молите се Богу, будите добри и не бојте се, рекао је владика Лаврентије.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa