Инфо

3. март 2021.3. мар 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Донација фирме "Ђолекс" Општој болници Шабац

Велика помоћ служби дијализе

Компанија "Ђолекс" је за 30 година свог пословања донирала вредну опрему Општој болници "Др Лаза К. Лазаревић". Ултразвучни апарат, ЕКГ апарат и 60 постељина опредељени су за служба нефрологије са дијализом.

Фирма "Ђолекс" је за донацију издвојила 30.000 евра, по 1.000 евра за сваку годину рада. За јубилеј су планирали прославу, али и да део новца определи за Град Шабац. Нажалост, због ситуације проузроковане Ковидом, али и смртног случаја у породици, ова идеја неће бити реализована, тако да је сав новац дониран шабачкој Болници.

Фото: Глас Подриња


-Разговарали смо са нечелницом службе нефрологије са дијализом др Драганом Станковић, као и са директором Опште болнице др Слободаном Поповићем и градоначелником Шапца Александром Пајићем и у консултацији са њима купили смо ове апарате, рекао је Ђорђе Ђекић, син власника компаније "Ђолекс".

Жеља донатора је била да одвојеним новцем помогну баш одељење службе нефрологије са дијализом. Запослени на овом одељењу су исказали потребу за оним шта им је најнеопходније.

Начелница службе нефрологије са дијализом др Драгана Станковић захвалила се фирми "Ђолекс" на донацији. Истакла је да ће им ови апарати много значити.

Фото: Глас Подриња


-Пружили су нам могућност да изаберемо који апарати су нам најпотребнији и то је управо апарат за ултразвук са две сонде, абдоминалном сондом и сондом за конлордоплер крвних судова. Контрола фистула нашим пацијентима значи живот, рејка је др Станковић.

Тренутно је у Општој болници на хемодијализи 111 пацијената и на перитонеалној дијализици њих 17. Директор Опште болнице др Слободан Поповић изразио је велику захвалност фирми "Ђолекс" због тога што је схватила важност дијализе.

-Служба нефрологије са дијализом је део система Опште болнице које је прилично скроман и мање видљив, али носи велики део посла. На годишњем нивоу радимо око 18.000 дијализа и око 4.000 перитонеалних дијализа, то је огроман посао. Пацијенти на дијализи су јако осетљиви. Овом донацијом ћемо значајно подићи ниво квалитета здравствене услуге у служби, што ће се одразити на цео систем. Поред државе, која је у претходном периоду много помогла здравствени систем и Општу болницу, ово је добар пример привредног субјекта који је такође много помогао. Привреда града Шапца у најтежим тренуцима нам је помагала претходних година и читав систем је доста добио на квалитету и здравствена услуга је много унапређена, рекао је др Поповић.

Фото: Глас Подриња


Градоначелник Шапца Александар Пајић оценио је да је ова донација велика помоћ здравствемом систему града Шапца.

-Велики је значај ове донације у ова кризна времена када је нашим суграђанима свака помоћ потребна, а здравствена највише. Фирма "Ђолекс" је успешно пословала не само у Шапцу, него на територији целе Србије и својим радом показала да може да се успешно послује и да се део средстава одваја друштвено одговорно. Сигуран сам да унапређење здравственог система града Шапца јесте свакодневна брига сваког грађанина, али пре свега руководства Града. Ми ћемо се борити да здравствени систем буде правовремен, доступан и најадекватннији могући, рекао је Александар Пајић и најавио да ће у наредних 15 дана раслисати тендер за пројекат реконструкције Здравственог центра Шабац, где подпадају и Општа болница и Дом здравља.

Фото: Глас Подриња


Фото: Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa