Инфо

3. март 2021.3. мар 2021.
Шабац град хуманиста

Шабац град хуманиста

Данас су у Културном центру Шапца уручене плакете најзаслужнијим у акцијама добровољног давања крви по чему овај град предњачи у Србији, без обзира на тешку здравствену ситуацију проузроковану деловањем ковида- 19.

За изузетан допринос развоју и унапређењу добровољног давалаштва крви награђен је Хемофарм АД Шабац, одељење у Шапцу, а у име овог колектива плакету је примио Дејан Суботић, који је истакао да се акције добровољног давања крви у његовом колективу организују три пута годишње.
- Од укупног броја запослених, крв добровољно даје њих 16 одсто. Забележен је тренд пораста броја добровољних даваоца крви, без обзира на укупно нестабилну здравствену ситуацију због ковида- 19, а и предузеће на свој начин стимулише ове хумане активности, додао је Суботић.
У име Црвеног крста Шабац, плакету је примио примаријус доктор Мирослав Поповић, председник поменуте градске организације Црвеног крста која је укупно дала значајан допринос у организовању акција добровољног давања крви.
Бронзану плакету солидарности примио је Драган Стефановић из Електродистрибуције Шабац, захваљујући посебно радницима Хемофарма у Шапцу и овдашње Електродистрибуције на исказаној хуманости у спашавању људских живота, на овакав начин.
Испред Завода за трансфузију крви Србије плакете је уручила Ивана Родић, посебно се захваљујући на сарадњи локалној самоуправи Шапца, Болници, запосленима у Културном центру Шапца и овдашњем Црвеном крсту на сарадњи и помоћи.
- Хумани људи у Шапцу, посебно су се истакли у летњим месецима 2019. године. Тада је организовано 19 акција добробољног давања крви. Потребе за овом драгоценом течношћу су велике и ми настојимо да испоштујемо све захтеве. У Србији је прошле године укупно прикупљено 170.000 јединица крви, а наше традиционално годишње окупљање је у Председништву Србије, сваког децембра у години, истакла је између осталог Ивана Родић.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa