Инфо

3. март 2021.3. мар 2021.
Начелник МУО у Крупњу: Преко 12 одсто становника општине већ вакцинисано

Начелник МУО у Крупњу: Преко 12 одсто становника општине већ вакцинисано

У складу са законском обавезом да сарађује са градовима и општинама на подручју Управног округа, Владан Красавац, начелник Мачаванског управног округа, боравио је у уторак у општини Крупањ.Том приликом разговарао је са председником општине Иваном Исаиловићем о тренутној епидемиолошкој ситуацији, утицају епидемије на привредна дешавања и плановима за наредни период. Упркос епидемији руководство општине улаже велке напоре да се сачува сваки људски живот и свако радно место. У разговорима је учествовао и Зоран Зарић, председник Скупштине општине Крупањ.



Након састанка начелник Владан Красавац је посетио крупањски Дом здравља, којом приликом се упознао са тренутном ситуацијом у раду ове здравствене установе.

Директор Дома здравља др Љубица Радић истакла је да се упркос отежаним условима рада узрокованим недовољним бројем лекара и медицинског особља поступак имунизације грађана општине Крупањ и околних села спроводи без икаквог проблема. Организација је одлично спроведена па се вакцинација обавља на два вакцинална пункта. Ковид амбуланта је одвојена од Дома здравља и у овом објекту се врше прегледи пацијената.



-На подручју општине Крупањ немамо велики број заражених Корона вирусом што поткрепљује чињеница да постоји велико интересовање за вакцинисање. Моја порука је да не треба попуштати са мерама заштите од опаке болести, уз молбу грађанима да користе заштитна средства и истовремено контролишу социјални живот, јер само тако можемо се надати здравој будућности и наравно развоју општине Крупањ- рекао је председник општине Иван Исаиловић.

-У нашој установи постоје два вакцинална пункта и процес вакцинације се обавља без проблема, наравно захваљујући свом особљу нашег Дома здравља који професионално извршавају своје обавезе -истакла је директор др Љубица Радић.



-Према расположивим подацима Крупањ бележи тренутно најбоље резултате у погледу здравствене заштите становника. Крупањ је спровео процес имунизације за сваку похвалу с обзиром да је преко 12 процената грађана општине Крупањ већ вакцинисано. Једна смо од ретких земаља у којој се практично може бирати вакцина. Посебно се истиче организација рада Ковид амбуланте у Крупњу, где је одвојена црвена од зелене зоне и све то одаје слику добре организације здравственог процеса- навео је начелник Владан Красавац.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упознао се и са условима рада у Дому за смештај старих лица, где се у потпуности спроводе прописане мере.
Кабинет начелника
Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa