Инфо

4. март 2021.4. мар 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

У плану отварање музичке школе у Љубовији

У згради Општинске управе општине Љубовији одржан је иницијални састанак у циљу отварања Mузичке школе у Љубовији. На позив председника Општине Љубовија Милана Јовановића, састанку су присуствовали директор Основне школе „Петар Враголић“ из Љубовије Василије Ђукановић и директор Основне музичке школе „Вук Караџић“ из Лознице Горан Пантић.

-Издвојено одељење Mузичке школе отворили смо 2017. године у општини Крупањ што је било веома добро прихваћено од локалне заједнице и већ сада се рад школе развио у пуној форми, могу слободно рећи и пре него што смо очекивали. Сигуран сам да ће то у овој средини бити знатно више и знатно брже, зато што је је Љубовија већа и више ученика има у основној школи- каже директор Музичке школе Горан Пантић.

Према анкети која је спроведена у Основној школи у Љубовији, интересовање за похађање Mузичке школе исказало је 127 ученика. У узрасту од 1. до 4. разреда свако треће дете желело би да похађа ову школу. Анкетом нису обухваћена деца из Братунца и Сребренице у Републици Српској, где такође не постоји музичка школа и отварање одељења у Љубовији дало би бенефит за децу из све три општине.
Према речима директора Василија Ђукановића, Основна школа „Петар Враголић“ испуњава све услове за отварање издвојеног одељења Основне музичке школе „Вук Караџић“ из Лознице.

Ljubovija.info


-Постоје сви материјално-технички услови да се настава Mузичке школе одвија несметано. Имамо адекватне учионице и опрему, а мањи део опреме који недостаје врло брзо ћемо набавити- додаје директор Ђукановић.

Председник Општине Љубовија Милан Јовановић каже да идеја о отварању Mузичке школе у Љубовији није нова и већ дуго година уназад се прича о томе.

-Мислим да су се у овом моменту сложиле коцкице. Првенствено, два директора, Василије и Горан имају добру сарадњу, а имаће и максималну подршку с моје стране, односно од стране Општине Љубовија. На првој седници Скупштине усвојићемо акт о промени мрежа основних школа, што ће бити један од првих корака на путу ка отварању одељења Mузичке школе у Љубовији. Овим ће, поред спортског, бити обогаћен и културни живот младих у нашој општини- каже председник Јовановић.

Како је закључено на састанку, почетак рада Mузичке школе у Љубовији планиран је за 1. септембар, односно почетком школске године. Очекује се да ће до тада бити спроведена комплетна законска процедура у виду подршке и сагласности Министарства просвете и Школске управе Ваљево.
Ljubovija.info

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa