Инфо

4. март 2021.4. мар 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Сава да спаја Шабац и Руму

Градоначелник Шапца Александар Пајић данас је, у свом кабинету, угостио председника Општине Рума Слађана Манчића. Разговарали су о пројектим који вежу два града, али и потенцијалним будућим сарадњама. Највише речи било је о ауто-путу Рума - Шабац. Заједнички закључак је да Сава треба да спаја, а не да раздваја два града.

-Велико ми је задовољство што је у Шапцу председник општине Рума, јер ово су општина и град који су преко реке Саве повезани, као и њихови грађани и привреда. Држава улаже да нас и новим мостом, ауто-путем и брзом саобраћајницом према Лозници преко Саве још ближе повеже. Рума може да послужи као пример довођења инвеститора и једне од најмањих стопа незапослености. Разговарали смо и о томе. Граду Шапцу су потребни нови инвеститори. Имамао много тога да понудимо и сигуран сам да добра искуства из Руме можемо да преточимо у нова радна места за наше суграђане. Жеља Шапца је да постане град будућности, рекао је Александар Пајић.

Фото: Глас Подриња


Председник Општине Рума је изјавио да су овакви сусрети нормални и да су требали да се дешавају и раније.

-Радује ме чињеница да је дошло време да после много година ми, као две најближе општине, можемо да направимо овакав састанак, да разговарамо о битним темама које су важне пре свега нашим грађанима. Нас је и држава усмерила на сарадњу. Велики државни пројекти, изградњА Фрушкогорског кроидора, ауто-пута Рума - Шамац и брзе саобраћајнице ка Лозници, су нешто што треба да нас повезује, као и људе и привреду и све што људима ствара боље услове за живот и пружа могућност за долазак нових инвеститора и отварање радних места. Имали смо доста тема за разговор, поред овог најбитнијег пројекта где ми са обе стране треба да дамо свој максимум. Тај пут ће отворити многе могућности и прозор у свет, рекао је Слађан Манчић.

Фото: Глас Подриња


Председник Општине Рума градоначелнику Шапца овом приликом је поклонио монографију Руме.
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa