Инфо

8. март 2021.8. мар 2021.
Саопштење за медије  Владана Красавца,начелника Мачванског управног округа

Саопштење за медије Владана Красавца,начелника Мачванског управног округа

Након седнице Кризног штаба која је одржана у петак 05. марта 2021. године у 15:00 часова, донета је Одлука у погледу мера које ће се примењивати током предстојећег викенда. Од суботе 06 .марта у 12:00 часова до понедељка 08.марта. до 06:00 часова ујутру биће затворени сви угоститељски објекти / кафићи и ресторани /,све продавнице осим продавница прехрамбене делатности,козметички и фризерски салони ,дечије играонице ,теретане,спортски објекти.Могућност да раде имају продавнице прехрамбене робе до 21:00 час, апотеке и бензинске пумпе, чије радно време није ограничено.Од установа културе позоришта ће моћи да раде до 21:00 час уз поштовање епидемиолошких мера,а заказани спортски догађаји могу се одржати без присуства публике.Дозвољен је рад приватним здравственим установама, лабораторијама,ветеринарским амбулантама и стоматолошким ординацијама.
По налогу Радне групе за сузбијање ширења епидемије COVID-19,потребно је до суботе 06.марта до 12.00 часова,у домену надлежности сваке инспекције, одржати интензитет надзора свих објеката који су процењени као епидемиолошки ризици.


У суботу,након 12:00 часова па све до понедељка 08.марта до 06:00 часова спроводити надзор над свим трговинским ланцима и продавницама у свакој локалној самоуправи на подручју Мачванског управног округа,али и читаве Републике Србије.
У активност надзора укључене су све инспекцијске службе републичког и локалног нивоа.
Мачванском управном округу су достављени извештаји о спроведеном надзору, који су даље прослеђени Радној групи за сузбијање ширења епидемије COVID-19.Све инспекције, које су учествовале у надзорима одговорно и ефикасно су поступале у циљу спровођења добијеног налога.

Почев од петка 05.марта и у дане викенда обављене су контроле у објектима и делатностима које је Радна група за сузбијање ширења епидемије COVID-19 означила као високо ризичним.
Укупно је контролисано 1394 објекта , у надзору је учествовало 90 инспектора, а у 27 објеката утврђене су неправилности и то у контролама објеката до суботе у 12:00часова.Није било кршења Уредбе о радном времену објеката,нити забране обављања делатности.
Као неправилности које су утврђене у надзору противепидемијских мера наводе се лична заштитна опрема запослених,физичка дистанца-баријера и лична заштитна опрема корисника .Инспектори су у складу са законским овлашћењима предузели мере према контролисаним субјектима код којих су утврђене неправилности у спровођењу противепидемијских мера.

Инспекцијске контроле које имају за циљ сузбијање ширења епидемије COVID-19,настављају се и у наредном периоду.

Процес имунизације обављао се током викенда без прекида,по унапред утврђеном плану.

Због епидемиолошке ситуације која је и даље озбиљна и услед увећања броја инфицираних грађана, упућујем апел да се поштују мере које су наложене од стране државних органа Републике Србије,како би заштитили себе,своје породице и помогли здравственим радницима у вршењу послова око збрињавања оболелих.Ситуација са епидемијом и даље је веома сложена и захтева одговорност појединаца,привредних субјеката,али целе наше заједнице.

Кабинет начелника
Владана Красавца



Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa