Инфо

12. март 2021.12. мар 2021.
Кабинет градоначелника Шапца

Кабинет градоначелника Шапца

Међународно путничко пристаниште у Шапцу биће изграђено до краја следеће године

Градоначелник Шапца др Александар Пајић састао се са Вуком Перовићем, директором Агенције за управљање лукама. Тема састанка била је развој међународног путничког пристаништа у Шапцу. За изградњу овог пројекта у Шапцу Агенција за управљање лукама обезбедила је 4 милиона динара да се ове године реализује пројекат, а до краја следеће године планирано је да држава уложи велика новчана средства у изградњу. Шабац ће поред Сремске Митровице бити једини град у Србији који ће имати међународно путничко пристаниште на реци Сави.

,,Шабац има великих географских потенцијала за развој туризма. Кроз наш град протиче међународна река Сава која је пловна највећим делом свога тока. Желимо да искористимо овај потенцијал. Договорили смо да Шабац буде једна од тачака међународног путничког пристаништа. Тиме ћемо додатно развити туризам и економију у нашем граду. Постоји заједничка воља нашег града и Агенције за управљање лукама за реализацију овог пројекта. Изградњом путничког пристаништа, као и аутопута Рума - Шабац, новог моста преко Саве и брзе саобраћајнице до Лознице, загарантовано је да ће Шабац врло брзо постати Град будућности”, истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Кабинет градоначелника Шапца


Директор Агенције за управљање лукама истакао је да је Агенција препознала пословне и туристичке потенцијале града Шапца.

,,Ово је други град на Сави који ћемо отворити за међународни речни путнички саобраћај. На тај начин приближићемо туристима могућности које нуди река Сава али и подстаћи успостављање линијског саобраћаја између Шапца и Сремске Митровице. У наредном периоду уложићемо средства у техничку документацију и изградњу инфраструктуре пристаништа. Очекујемо да ће пристаниште бити завршено до краја идуће године, како бисмо га пустили у оперативан рад у сезони 2023. Поред тога, интензивираћемо сарадњу са градским руководством јер желимо да Шабац постане посећена наутичка дестинација'', нагласио је Вук Перовић.
Додао је да је Агенција започела дефинисање мреже марина на Дунаву и Сави и да ће Шабац захваљујући својим природним одликама и културно – историјским знаменитостима бити разматран као једна од микролокација.

Састанку су осим градоначелника и директора Агенције, присуствовали и члан Градског већа задужен за привреду Живан Бајић, начелник ЛЕР-а Драган Васић, шеф Одсека за планирање Славица Ференц и руководилац Центра за лучку делатност Срђа Љешевић.

Након састанка, представници Града и Агенције обишли су локацију предвиђену за изградњу међународног путничког пристаништа у Шапцу.
Кабинет градоначелника Шапца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa