Инфо

14. март 2021.14. мар 2021.
Фото: ФБ страница Председник општине Богатић-Милан Дамњановић

Фото: ФБ страница Председник општине Богатић-Милан Дамњановић

Састанак у Малом Зворнику: Предвиђена изградња канализационе мреже у 65 градова

На позив Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, представници дванаест локалних самоуправа са подручја Мачванског и Колубарског управног округа су одржаливсу у петак заједнички радни састанак у Малом Зворнику. Домаћин састанка је био председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, а састанку је такође присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

Инвестициони план „Србија 2025“ и програм „ЧИСТА Србија“ предвиђају изградњу канализационе мреже за 65 општина и градова у Републици Србији. У питању је стратешки пројекат од највеће важности за читаву земљу укупне вредности од 3,3 милијарде евра. Општина Богатић је укључена у овај пројекат и узела је активно учешће у реализацији истог.

У овој календарској години задатак је одредити локације за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода, решити права власништва, дефинисати трасе и то ускладити са планском документацијом (Генерални урбанистички план, План генералне регулације, план детаљне регулације), као квалитетну припрему за пројектовање и извођење. Следећа фаза је потписивање уговора са ресорним министарством и кинеском компанијом, пословним партнером CRBC, након које је одређен рок од 36 месеци за завршетак целокупне инвестиције.

У општини Богатић у плану је изградња канализационог система „Богатић“капацитета 15000 EC (8000+7000 EC) и канализационог система „Салаш Црнобарски“ капацитета 7000 EC (2x3500 EC) и укупно 194 километра канализационе мреже.
ФБ страница: Председник општине Богатић - Милан Дамњановић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa