Инфо

16. март 2021.16. мар 2021.
фото: Глас Подриња

фото: Глас Подриња

Опроштај од чика Аце Миличића

Комеморативним скупом и минутом аплауза шабачка "Мачва" опростила се данас од свог некадашњег фудбалера и тренера, Александра Аце Миличића. Некадашњи саиграчи, поштоваоци и играчи на које је пренео несебично своје знање испратили су чика Ацу на вечни починак скупом у сали Соколског дома.

фото: Глас Подриња


-Када смо Бора Радовановић и ја дошли у Тузлу, Аца је пружио највећу помоћ и помогао нам да пребродимо најтежи први период адаптације, захваљујући њему брзо смо се у Тузли осетили као код куће. Вечно ћу га памтити као великог заљубљеника у фудбал, зналца, а пре свега доброг и ведрог човека. Када је с јавношћу подељена вест о његовом нестанку, имао сам много позива из Тузле, цео град се укључио у потрагу, знали су да га је у псоледњим данима водила некадашња љубав према спорту његовог живота, помислили су да је можда дошао и до Тузле. Једна госпођа је чак помислила да га је видела у свом граду. Знали смо да је дом напустио без докумената и да није могао стићи до друге државе, али то говори колико је значио Слободи и Тузлацима - рекао је један од његових играча који су стасавали учећи од Миличића Драгослав Костић.

У играчким данима које је провео у Мачви био је саиграч са очевима поменутог Костића и Радовановића. По повратку у Шабац остао је уз фудбал.

фото: Глас Подриња


-Био нам је више од тренера, нисам имао срећу да га упознам пре Тузле, али убрзо по доласку сам схватио о каквом човеку се ради и била ми је част што смо сарађивали, а касније постали и пријатељи. Када сам добио прилику да тренирам млађе селекције у Мачви замолио сам га да буде мој саветник у том послу и без њега би било много теже. Вечна му слава и хвала - рекао је Бора Радовановић, такође некадашњи ученик Аце Миличића.

Ово су тешка времена када одлазе легенде и сваки одлазак је тежак, болан и најтеже је помирити се са њим, истакао је секретар Мачве Зоран Јовановић.

-Дивили смо му се по знању које је показивао. Слобода је била трећа у Југославији, а он је био значајн део великог успеха. Проносио је славу Шапца и наше, његове Мачве где год да је играо. Вратио се у клуб као тренер, а вечно остао навијач. Чика Аца није само гледао све утакмице, свих категорија, већ док га је здравље служило био је редован и на тренинзима, фудбал му је много значио - истакао је Јовановић.

Александар Аца Миличић рођен је 1946. године. Прве фудбалске кораке направио је у Мачви, одакле одлази у Вождовачки, а потом прелази у Слободу када је изборила пласман у Прву савезну лигу. Учествовао је у подвигу освајања трећег места и пласмана Тузлака у Куп УЕФА. По завршетку каријере радио је као тренер у Слободи, Мачви, шабачком Радничком и Бадњевцу са којим је изборио паласман у Другу савезну лигу, победивши у одлучујућем мечу баш Раднички у Шапцу.

Сахрањен је на Доњошорском гробљу.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa