Инфо

17. март 2021.17. мар 2021.
Више се не сме дозволити страдање српског народа
Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Шабац

Више се не сме дозволити страдање српског народа

Градски одбор Српске напредне странке у Шапцу поводом 17. годишњице погрома Срба са Косова и Метохије, подсећа јавност да никада не смемо заборавити трагедију због које је, уз прећутну подршку некадашњих власти и појединих међународних фактора, један народ скоро истребљен са вековних огњишта.

Свет је ћутао на протеривање и убиства преосталих Срба у јужној покрајини, жмурили су на спаљене куће, манастире, цркве, благонаклоно гледали уклањање сваког трага српског постојања. За злочине над Србима нико није одговарао. Српском народу, у збегу од терористичких хорди, нико од тадашњих властодржаца није пружио руку спаса.

Са болом се сећамо сваког 17. марта сваке сузе српских мајки за убијеним и несталим синовима и ћеркама. Памтимо сваку сузу српског детета, њихове погледе пуне страха. Памтимо и оне који су нас осуђивали када плачемо за својима. Који су нам спочитавали да је српска суза безвредна и да је река наших суза неважна.

Александар Вучић, председник Србије, обећао је да се никада више не сме дозволити страдање српског народа. Нико се никада преданије није борио на нашу земљу и за наш народ од њега. И то је једина истина. Сваки Србин зна да то питање надилази сва питања. Српски идентитет изникао је на пољу на Косову и Метохији, косовски мит део је сваког Србина.

На нама је да памтимо и да се боримо да се сви инспиратори, налогодавци, извршиоци и подржаваоци геноцида над Србима пронађу и казне. На нама је да никада не заборавимо шта се догодило 17. марта. И не само тада. Протеривање Срба био је вишедеценијски пројекат.

Захтевамо од међународне заједнице да се најзад открије ко стоји иза злочина. Градски одбор Српске напредне странке у Шапцу, снажно подржава политику председника Александра Вучића, посебно по питању Косова и Метохије.
ГО СНС Шабац

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa