Инфо

25. март 2021.25. мар 2021.
Фото Бета

Фото Бета

Брнабић: Очекују се нови контингенти Фајзер вакцине почетком априла

Премијерка Србије Ана Брнабић најавила је данас да се очекује да 5. априла стигне 106.000 "Фајзер" вакцина против ковида-19.

Одговарајући на посланичка питања у Дому Народне скупштине, Брнабић је казала да је тренутно у Србији вакцинисано 1.356.000 грађана од којих је ревакцинисано њих 913.000.

Она је рекла да се за 564.663 грађанина сматра да су имунизовани, односно да је прошло три недеље након примања ревакцине и сматра се да су стекли имунитет.

Она је рекла да је то "трећа категорија" по којој ће Кризни штаб доносити одлуке о попуштању или "затезању" противпандемијских мера.

Брнабић је изразила наду да ће следеће недеље имати услова за попуштање мера, наводећи да се за сада чини да "бројке стагнирају".

Додала је да сваког дана размишљају када ће моћи да попусте мере, али да у овом тренутку треба размишљати о здравственим радницима.

"Урадићемо све што можемо да убрзамо процес вакцинације", рекла је премијерка и додала да се сваког дана пријављује око 10.000 грађана заинтересованих за вакцинацију.

Према њеним речима, велики број грађана није довољно информисан о вакцинама и не осећа се сигурно.

Брнабић је навела да очекује да ускоро у свим локалним самоуправама буде организована масовна вакцинација, која се одржава без претходног пријављивања преко портала еУправа.


Извор Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa