Инфо

26. март 2021.26. мар 2021.
Саопштење начелника МУО: Вакцинишите се, помогните себи, својој породици и држави

Саопштење начелника МУО: Вакцинишите се, помогните себи, својој породици и држави

Тренутна епидемиолошка ситуација на подручју Републике Србије и Мачванског управног округа није повољна.Карактерише је стално повећање броја инфицираних грађана, хоспитализованих пацијената и преминулих лица. Упркос мерама које се спроводе и даље је присутно увећање параметара, а здравствене установе скоро да и немају слободних места за збрињавање оболелих.

Једино решење у борби против епидемије је да се, поред поштовања наложених мера, што већи број наших грађана вакцинише. Држава Србија је обезбедила довољан број вакцина и могућност избора вакцине.

Како би се поступак имунизације што ефикасније спроводио неопходно је да се градоначелници градова и председници општина са подручја Мачванског управног округа активно укључе у овај процес. У свим привредним субјектима и компанијама које послују на територији локалне самоуправе потребно је уз помоћ руководства, организовати анкетирање запослених. Свако лице заинтересовано за вакцинацију уз навођење типа вакцине пријављује се путем портала еУправа. По добијању спискова лица заинтересованих за вакцинацију, организоваће се поступак вакцинације по приоритетима.

Све додатне информације могу се добити од Завода за јавно здравље Шабац на контакт телефон:015-300-550 и еmail:kabinet@zjz.org.rs

Поштовани грађани Мачванског управног округа,

Само заједничким деловањем можемо се изборити са епидемијом која угрожава живот и здравље нације. Најефикаснији начин у овој борби је масовна вакцинација. Како би у што скорије време победили епидемију и вратили се редовним активностима још једном апелујем на све вас да се вакцинишете и помогнете себи, својим породицама и својој држави.

Кабинет начелника
Владана Красавца



Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa