Инфо

26. март 2021.26. мар 2021.
Данас одржана конференција Заједно за Србију Шабац

Данас одржана конференција Заједно за Србију Шабац

Данас је странка Заједно за Србију Шабац одржала конференцију за медије у вези са актуелним градским темама, уз осврт на дешавања у протеклом периоду.
Велимир Кузмановић, председник Градског одбра ЗЗС Шабац говорио је о Индустријској зони и доласку кинеске компаније Минт аутомотив у Шабац.
- То је у сваком случају добра вест. Долазак још једне фирме у Индустријску зону доказ је једне визије која је настала пре десетак година, а која данас представља једну од најзначајнијих у Србији. До сада је продато око 120 хектара земље у Индустријској зони, што значи да је 10 милиона евра инкасирано у Градску управу, око једне трећине буџета Града. Данас имамо наговештај да је могуће да ће Град Шабац предати 11 хектара земље држави, што значи да ће грађани који су улагали у средства у Индустријску зону остати ускраћени за 800.000 евра, а то је озбиљан новац од кога би Индустријска зона требало даље да се развија. Ми постављамо питање: Шта је са новцем? Пошто се у претходном периоду од десетак година наша држава задужила између 14 и 15 милијарди евра, наш дуг се удвостручио, а отплаћиваће га наша деца и наши унуци.

- У протеклом периоду догодиле су се значајне ствари у вези са функционисањем месних заједница, рекао је Горан Стојићевић, члан Градског одбора ЗЗС.
- Наиме, одлука претходне власти о враћању пореза на имовину месним зајендицама је врло брзо промењена. На јучерашњој скупштини потврђено је да добре ствари могу бити укинуте. Новац од пореза на имовину грађана ипак је морао да остане значајан извор финансирања сеоских и градских месних заједница. Остало је нејасно када ће средства бити на располагању месним заједницама. Тражим одговор од градоначелника и локалне власти да ли ће средства која су дозвољена на Скупштини да месне заједнице користе од повраћаја пореза моћи да се користе и ове године?

Обратио се и Урош Ракић, председник Градског одбора ЗЗС Шабац у име омладине у целом граду.
- Постоји неколико значајних тема, од којих је тема Сава парк. Наш град је прошле године изашао на реку, а у интересу свих је да дишу плућа града. Међутим, видели смо да у буџету Града нема издвојених средстава за наставак овог пројекта. Једна од тема је Дом ЈНА који би требало да постане Дом омладине. Направљен је пројекат, међутим видели смо да је да је градска власт определила 80 милиона динара за овај пројекат и да ће бити завршен до краја ове године. Постављам питање када ће ти радови почети и да ли ће заиста бити завршени ове године. Локални акциони план за младе истиче ове године, а писање новог није у назнакама.

Вера Марџокић Симић, заменица Градског одбора ЗЗС Шабац осврнула се на утицај короне на образовање младих људи.
- Да бисмо видели последице треба да прође много времена, а последице ће бити ненадокнадиве. Не мислим да школе треба да раде у редовним околностима зато што није безбедно, али је разлика велика. Међутим, сада имамо вакцину и долазимо до вакцине и неповерењу у институције које се напослетку рефелктује као неповерење у науку. Лекари нам саветују вакцинацију и мислим даје важно да свако од нас да лични пример. Ја сам већ у јануару примила вакцину, поручила је Марџокић Симић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa