Инфо

26. март 2021.26. мар 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Конференција Покрета "Буђење"

Где је два милиона евра од пореза из 2019. године

На конференцији Покрета "Буђење" данас се говорило на више тема. Поред критика упућених на рачун локалне валсти у Шапцу, Милан Петронијевић, чалн Председништва Покрета изразио је осуде због хапшења чланова Локалног фронта из Ваљева због тога што су, како је рекао, желели да искажу свој став. Сматра да Српска напредна странка све већом цензуром покушава да укине све слободе и права у Србији.

-Све су чешћи напади СНС, тј. владајуће структуре у нашем граду на чланове Покрета "Буђење". Он се састоји из медијског прогона, изношења неистина и лажи и физичких напада, Ми као цивилизован и пристојан покрет, сачињен од нармалних, пристојних људи, нећемо на исти начин примитиван одговарати, него у складу са Законом и Уставом.

Владимир Терзић је рекао да су у нападима у медијима од стране "квази стучњака" чланови Покрета представљеникао роба која је на продају.

-Тврде да смо ми купљени од стране неких странака и моћних људи из света политике, да смо за наш ангажман добили милион евра... Поручујем тим људима, нашим суграђанима, да они врло добро знају ко смо ми и шта овај Покрет ради. Мина тај начин не функционишемо, а они вероватно функционишу. Ми нећемо без било каквих доказа то да кажемо, рекао је Терзић и позваи медије да се распитају ко и на који начин ради на откупу 1,77 хектара из реституције за 532.000 евра.

Душан Туфегџић се осврнуо на јучерашњу седницу Скупштине Града и посебно на одлуку о праву месних заједница на располагање средствима оствареним по основу пореза на имовину. Подсетио је да је претходна одлука била да се о том новцу одлучује на референдимима.

-Та одлука ми се чини много боља него ова. Излазност на референдуме у мојој Месној заједници, од оних који су желели да учествују, је била око 80 одсто. Жалим што неке МЗ нису искористиле новац из 2017. или 2018. године, али искључиви кривци су оне, зато што је у питању била предизборна кампања и што су они као представници МЗ више радили за странку којој припадају него за своје грађане. Каже се у одлуци да ће новац из 2020. године, којим МЗ располажу, бити трошен 2022. године. Овде се не помиње 2019. година, као да није постојала. Те године грађани су уплатили око 220 милиона динара за порез. Где је два милона евра грађана Шапца за 2019. годину? Тај новац је уплаћен, рекао је Туфегџић и најавио већ од сутра поптисивање петиције у његовој МЗ Штитару Градској управи, где ће тражити новац за 2019. годину.



Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa