Инфо

29. март 2021.29. мар 2021.
фото: Бета

фото: Бета

Вучић: Ублажавање мера није политичко већ стручно питање

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће противпандемијске мере бити ублажене тек онда када се стекну услови за то и апеловао на све политичаре да пусте Кризни штаб да о томе одлучује без притисака, јер та одлука није политичка.

"Мере ће бити укинуте када буду укинуте и када епидемиолози буду сагласни са тим. Ја бих волео да никада нису ни биле увођење, јер би наша економија била јача, али ћу свакако да подржим струку и оне хероје у болницама који се сваки дан боре да спашавају животе", рекао је Вучић новинарима након обиласка радова на изградњи моста на Јужној Морави.

Вучић је рекао да је сит политичког препуцавања у медијима на ту тему и непрестаног настојања политичара да се додворе народу причама да се они залажу за ублажавање мера.

"Не подносим када сваки дан слушам да је неко за укидање мера али зли доктори не дају. Ја сам за то да се слуша струка. Важније ми је да је један човек жив него да ли ће некоме да се свиди оно што радимо. Не подносим додворавање народу, јер људи наравно једва чекају да се укину мере", рекао је он.

Председник је рекао да се сви залажу за укидање мера али онда криве државу ако им од короне умре неки члан породице.

"Наше је да штитимо животе. Нису лекари измислили мере, то ради цела Европа. Ми имамо најблаже мере, све друго је затворено. Прво да почнемо да спуштамо бројеве (заражених) па ћемо да спустимо и мере. То није политичко питање. Хоћеш ти да одговараш за мртве? Да ниси ти набавио вакцине, лекове и респираторе", додао је он.

Вучић је поновио да је веома битно да се убрза вакцинација јер је јако тешко да се лекари изборе са новим сојевима вируса који су све заразнији.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa