Инфо

3. април 2018.3. апр 2018.
Шешељ: Намештен тендер за набавку опреме КЦ Ниш, Лончар због умешаности да буде ухапшен

Шешељ: Намештен тендер за набавку опреме КЦ Ниш, Лончар због умешаности да буде ухапшен

редседник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је данас да је тендер за набавку опреме Клиничко болничког центра (КБЦ) Ниш намештен, да је у то умешан министар здравља Србије Златибор Лончар који, како је истакао, мора бити смењен са те функције и ухапшен.

Шешељ је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао да је намештање тендера урађено у координацији министра.

По његовим речима, тендер је продужаван и измењене су техничке спецификација уређаја тако да би се ускладиле са опремом коју има фирма "Синофарм", како би она добила време да припреми понуду и добије тендер.

Он је казао и да се све радило "преко министрове пријатељске" фирме "Магна фармација" која се јавља као консултантска фирма "Синофарма".

Шешељ је рекао да "Синофарм" ипак није испунио услове конкурсне документације, али да је са том фирмом 9. априла прошле године министарство потписало уговор иако два захтева за заштиту права нису још била решена.

Он је казао да је Републичка комисија за заштиту права у поступцима јавних набавки прихватила захтев фирме "Медиком" о поништавњу поступка у целини, а што је значило да не може да се реализује уговор, али министар ипак наставља да реализује поништену набавку и све се своди на то да Лончар купује опрему без тендера и јавне набавке.

Шешељ је рекао да је после тога усвојен и захтев друге фирме која је учествовала на тендеру али да министарство ипак реализује уговор са Синофармом и опрема се испоручује и инсталира.

Он је као спорну навео и набавку сајбер ножа који, како је додао, заправо није набављен већ је уместо њега купљен линерални акцелератор произвођача "Варијан" а којег опет заступа "Магна фармација", односно једна од њених фирми.

Шешељ је казао да је акцелератор купљен по цени као сајбер нож иако је акцелератор јефтинији

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa