Инфо

6. април 2021.6. апр 2021.
Бета

Бета

Председник Вучић вакцинисан кинеском вакцином у Рудној Глави

Председник Србије Александар Вучић вакцинисан је данас у месту Рудна Глава, у општини Мајданпек, кинеском вакцином компаније Синофарм.

Председник је вакцинисан у здравственој станици Дома здравља "Др Верољуб Цакић" а медицинској сестри која га је вакцинисала поклонио је букет цвећа.

Раније је најављено да ће се Вучић састати са председницима локалних самоуправа у Борском округу и предузетницима из Рудне Главе.

Укључили смо све произвођаче витамина и минерала у посао набавке


Председник Србије Александар Вучић негирао је данас да је читав посао набавке витамина и минерала за пензионере добио један произвођач и додао су у тај посао укључене практично све компаније које се баве тим послом.

Вучић је рекао да је држава за производњу два витамина и једног минерала ангажовала девет компанија, практично све компаније које имају сертификат за тако нешто.

Он је рекао и да је на његовим друштвеним мрежама приказан само један, први пакет који је стигао и да је хтео тиме да обрадује грађане, а да му није пало на памет да би неко могао да помисли да је реч о коруптивном послу.

"Њима је одмах пало на памет како да се украду паре на витаминима. Кажу: 'Аха, Вучић има једног произвођача који ће да добије милионе евра'", рекао је Вучић.

Изградња фабрике у Рудној Глави до Видовдана

Председник Србије најавио је данас да ће у Рудној Глави, где је вакцинисан, до Видовдана бити отворена фабрика, односно погон компаније Јумко за 80 до 100 људи и најавио да ће тада поново доћи да присуствује том отварању.

Вучић је грађанима захвалио што чувају своје место, што су ту и брину о својим породицама.

Он је изразио задовољство због тога што види да доста људи прима вакцину и позвао и друге грађане да се вакцинишу.

"Вакцина је живот. Молим све људе да се вакцинишу. Добили смо нову партију вакцина из Кине, добићемо данас и 106.000 вакцина производјача Фајзер. Имамо вакцина и треба да покушамо да спасемо животе људе, јер смо много живота већ изгубили", рекао је он.

На питање шта мисли о идеји да се људи вакцинишу и трећи пут, због појаве нових сојева вируса, Вучић је рекао да нема став о томе јер није стручан али да то неће бити проблем јер ће држава да уради свој део посла и набави довољно вакцина.

Он је поновио да ће Србија ускоро почети прво да пакује руске, а потом и да производи кинеске вакцине и да неће бити проблема са вакцинама.

Вучић је рекао да планира да на другу дозу вакцине, за три недеље, оде у неко место на југу Србије, у Мерошину или Бабушницу.

Такође је подсетио грађане да од данас у 14 часова, у 170 домова здравља могу да се вакцинишу без пријаве.
Извор: Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa