Инфо

6. април 2021.6. апр 2021.
РЦЦ: Сутра и прекосутра регионална онлајн конференција Туризам као кључ одрживог развоја

РЦЦ: Сутра и прекосутра регионална онлајн конференција Туризам као кључ одрживог развоја

Декларација из Тиране о заједничким регионалним протоколима ради помоћи туризму на Западном Балкану биће потврђена у оквиру дводневне регионалне онлајн конференције "Туризам као кључ одрживог развоја".

Конференцију ће сутра отворити генерална секретарка Савета за регионалну сарадњу (РЦЦ) Мајлинда Брегу и директорка Регионалног одељења за Европу Светске туристичке организације (УНЊТО) Алесандра Прианте, саопштено је из РЦЦ.


Званична потврда Декларације из Тиране о заједничким регионалним протоколима ради помоћи туризму на Западном Балкану уследиће прекосутра, другог дана конференције.

На конференцији ће учествовати министри и високи званичници одговорни за туризам из шест економија Западног Балкана, као и чланови Радне групе за туризам Западног Балкана, представници Европске комисије, Делегација Европске уније на Западном Балкану и међународних организација које делују у индустрији туризма у региону.

Декларацијом из Тиране предвиђа се позиционирање туризма као кључног стратешког сектора за регионални економски опоравак и одрживи развој, координација поновног отварања и наставка рада ланца снабдевања индустрије туризма и путовања, омогућавање сигурног и несметаног путовања чиме ће се подстаћи опоравак и раст шест економија Западног Балкана, примена усклађених здравствених и хигијенских протокола како би се ускладио опоравак и подстакло поверење путника, и координација промоције и информисања како би се изградило поверење у регион као одговорну, поуздану и одрживу дестинацију, наводи се у саопштењу.

Beta

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa