Инфо

7. април 2021.7. апр 2021.
Честитка начелника МУО здравственим радницима

Честитка начелника МУО здравственим радницима

Светска здравствена организација основана је 7.априла 1948. године, као прва специјализована агенција Уједињених нација,са седиштем у Женеви. Сваке године, Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут", уз подршку Министарства здравља Републике Србије и Светске здравствене организације – Kанцеларије за Србију обележава 7. aприл, Светски дан здравља, као један од значајних датума из Kалендара јавног здравља. Ова пракса је настављена и 2021. године упркос епидемији која је задесила читав свет.

Поводом Светског дана здравља, начелник Мачванског управног округа, Владан Красавац,упутио је честитку свим здравственим радницима у којој се каже:

"Здравственим радницима у Мачванском управном округу и њиховим колегама у свим здравственим установама на подручју Републике Србије,честитам 7. април Међународни дан здравља. Ове године, глобална кампања која прати овај важан датум, спроводи се под слоганом "Да градимо здравији свет". Идеја водиља Светске здравствене организације је посвећеност борби да сваки човек ма где живео на планети може да оствари право на добро здравље. Епидемија Ковид-19 снажно је погодила читав свет, све слојеве друштва не познавајући границе нити класне поделе. Услови у којима се и ове године обележава 7.април тешки су за све здравствене раднике,јер се непрекидно боре да сачувају сваки људски живот,при том ризикујући и свој живот. Изражавамо неизмерну захвалност и дивљење за снагу, храброст и енергију коју испољавају у свакодневном раду и борби коју чине за свој народ. Ми смо ту да им помогнемо тако што ћемо поштовати епидемијске мере и вакцинисати се,јер је то једини сигуран начин да се изборимо са епидемијом."

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.


Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa