Инфо

7. април 2021.7. апр 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Припремање документације за изградњу тунела кроз Прослоп

Председник Општине Љубовија Милан Јовановић састао се јуче у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре са помоћником министра за просторно планирање и урбанизам Ђорђем Милићем и том приликом разговарао о позиционирању наше општине у Просторном плану Републике Србије за период од 2021. - 2035. године.

Свакако да је највећа планирана инвестиција, која је овим планским документом стављена у приоритете развоја саобраћаја и саобраћајне инфраструктуре Републике Србије, реконструкција пута и изградња тунела на државном путу IIа реда бр. 141 на деоници Осечина - Пецка - Љубовија. Средства за израду планске и пројектно - техничке документације су обезбеђена, а посао поверен Саобраћајном институту ЦИП чији ће представници посетити нашу општину до краја ове седмице и тиме званично започети пројекат који је вишедеценијски сан Азбуковице и средњег Подриња.

Ljubovija.info


Такође, увидом у овај плански документ види се и значајно позиционирање наше општине као туристичке дестинације али и унапређење енергетских капацитета, пре свега изградњом гасовода и израдом хидроенергетских система у потезу Средња Дрина (део Дрине између ХЕ Перућац и ХЕ Бајина Башта) који треба планирати са објектима у основном кориту, без икаквих непожељних утицаја на социјално, урбано и еколошко окружење.

Оглас о Јавном увиду у нацрт Просторног плана Републике Србије 2021-2035 објављен је на сајту општине Љубовија са обавештењем за сва заинтересована правна и физичка лица да за време трајања јавног увида могу поднети примедбе на изложени нацрт и упутством за попуњавање.

Такође, председник општине и помоћник министра у наставку састанка разговарали су и о изради новог Плана генералне регулације за насељено место Љубовија са којим је општина конкурисала на Јавном позиву Министарства за суфинансирање планских и урбанистичких докумената, при чему је обећана стручна помоћ министарства у решавању најважнијих инфраструктурних проблема наше општине.
Ljubovija.info

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa