Инфо

7. април 2021.7. апр 2021.
Илустрација (Фото: беатс1/схуттерстоцк)

Илустрација (Фото: беатс1/схуттерстоцк)

Компанија "Candy Rush", нови власник Симке, до краја године поново покреће производњу - Могуће пресељење погона из Врања у Шабац

Компанија "Candy Rush" која је недавно купила фабрику чоколаде Симка у Врању, планира да до краја године поново покрене производњу, а могуће је и да се Симка у будућности, уместо у Врању, производи у Шапцу, кажу за еКапију из ове компаније.

Одлука о куповини привредног друштва Дуња доо, у чијем сасатаву послује и фабрика чоколаде у Врању базирана је, како додају, на стратешком плану унапређења капацитета и пословних перформанси компаније "Candy Rush" која се бави производњом кондиторских производа и има своје производне погоне у Шапцу.

Додају да компанија планира да настави производњу и задржи популаран бренд Симка, који је један од синонима за чоколаду и кондиторске производе у Србији.

У току је израда бизнис плана и студије изводљивости, после чега ће се знати да ли ће се производња наставити у фабрици у Врању или евентуално преселити у Шабац. Током процеса поновног покретања производње, који би требало да буде окончан до краја ове године, сваки корак ће бити пажљиво планиран, како би се производи под брендом Симка, што пре нашли на тржишту Србије и околних земаља - наводе из компаније.

Компанија "Candy Rush" послује у оквиру групације окупљене око матичне фирме Рим Гроуп доо-Београд, у којој се, од пре две године, налази и Хемијска индустрија Невена у Лесковцу.
eKapija/I. Milovanović

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa