Инфо

9. април 2021.9. апр 2021.
Саопштење за јавност

Саопштење за јавност

Предходни дани показали су нам целокупан апсурд оних који тренутно врше власт. Председник се у обрађању на једној од телевизија изјаснио да се 2020. године у Србији нису десили никакви избори и да је помоћ од 100 евра, дата помоћи ради, а не због да, благо кажемо, раста рејтинга. Потом, на једном од многобројних скупова које организује у време када су на снази мере забране окупљања и када имамо преко пет хиљада оболелих дневно, каже да је реч о лапсусу. Додаје да су избори одржани прошле године, али да је помоћ подељена 2019. године. Истине ради избори су одржани 21. јуна 2020. године, а подела новчане помоћи стартовала је 15. маја исте године, дакле 2020. године. Превише неистина да би се оправдале као један лапсус.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић-Тепавчевић, чија пратња уклања венце са спомен обележја, у јеку више милионске афере, у коју је умешан министаркин рођени брат, испија у друштву министра Вулина, боце вина вредности од неколико хиљада евра, у ресторану који би по мерама кризног штаба у коме је иначе госпођа Дарија истакнути члан, морао бити затворен.

Заменик градоначелника престонице и члан кризног штаба за борбу против Корона вируса Горан Весић учествује у прославама, уз све живу свирку, такође у време када је рад угоститељских објеката забрањен, одлуком кризног штаба у чијем одлучивању и сам учествује.

Уважена госпођо и господо, личним примером бришете било какав ауторитет вашег лика и дела, и доводите апсолутно све што урадите или изговорите у питање. Подсетићемо вас, да док се ви понашате, да опет будемо благи, неодговорно, непристојно, неморално, људи остају без посла, не могу да се лече од болести које нису везане за ковид. Медицинско особље које није отишло пут запада и које није ту по основу партијске књижице, полако посустаје оптерећено дугом борбом са пандемијом.

Пољопривредници улазе у сетву са преполовљеним субвенцијама, знатно скупљим сетвеним материјалом и никада нижим ценама сопствених производа. Угоститељи који нису ваши миљеници принуђени су да отпуштају и затварају своје кафиће и ресторане. Превозници не могу да живе уколико не возе, а не возе дуго. Туристичке агенције немају посла, оркестри, вокални солисти... Низ је бесконачан. Људи су суочени са озбиљним проблемима. Разумемо специфичност ситуације, гобалне неприлике, али никако не разумемо ваше бахато понашање и константно изношење неистина. Својим понашањем и честим неистинама, ви опасно утичете и на сам процес вакцинације, када након оваквих активности и неистина позивате и указујете на безбедност вакцина, ви код неког броја људи изазивате сумњу у ову цивилизацијску тековину у уређеним друштвима, те сте као такви врло опасни за јавно здравље и животе људи. Стога апелујемо на вашу свест и савест, да почнете да водите рачуна о томе шта говорите и радите, те да пустите истинску струку да нам помогне и врати у обичајене и нормалне животне токове, што је брже могуће. За то нису потребна хапшења, тешке речи или оптужбе. Неопходни су стручни људи на кључним позицијама, неопходно је знање.


Информативна служба
ГГ ОПСТАНАК

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa