Инфо

9. април 2021.9. апр 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Завирите у изложбу: Од лица до лица

Поставка „Портрети са интервјуа – од лица до лица“, фоторепортера дневног листа „Политика“ Анђелка Васиљевића од вечерас доступна је грађанима Шапца и гостима града у Галерији Културног центра. Кроз објектив фотографа најстаријег дневног листа у држави приказан је део радова насталих током разговора новинара са јавним личностима.

-Велика ми је част и задовољство што у име градоначеника и Градског већа могу да свечано отворим изложбу фотографија нашег госта и пријатеља Анђелка Васиљевића, која ће бити у нашем граду отворена наредне две недеље – рекао је члан Градског већа Мирољуб Мијушковић и позвао све заинтересоване Шапчане да до 21. априла посете Галерију Културног центра.
Фото: Глас Подриња

Светлана Станковић в.д. директора КЦ поносна је на установу коју води и реализацију програмских садржаја које приређују упркос специфичним епидемиолошким околностима, поштујући све мере превенције.

-Веома ми је драго што је господин Анђелко одлучио да приреди ову изложбу у нашем граду и донесе фотографије изузетних глумаца, песника, виолиниста и других. Истичем са задовољством да је ово четврта изложба у овој календарској години, поштујући све мере заштите у тренутној епидемиолошкој ситуацији. Могли сте да видите и пре отварања да су наши суграђани заинтересовани да виде шта се дешава у нашој галерији. Трудићемо се да одржимо континуитет и да организујемо што више различитих дешавања у нашој установи– истиче Станковић и додаје да је Шабац трећи град, после Београда и Пожаревца у коме је приређена изложба овог аутора.
Фото: Глас Подриња

Кустос Културног центра Соња Петровић Јагић указала је на уметнички вредност поставке, истичући да квалитетом излоба може да буде интересантна и великим европским градовима.

-Мислим да у нашем простору никада није било оволико познатих људи као што је то случај вечерас на овим сјајним фотографијама. Сматрам да изложба која показује изванредан рад великог фотографа, вишеструко награђиваног који има право око за врхунске портрете. Посматрајући из свог уметничког визира видим изузетну снагу у неким портретима и то је још један разлог због чега је је она нешто што се ретко виђа. Кроз разговор са господином Васиљевићем сам много научила о личностима које су пред нама на фотографијама. О познатим сам научила нешто ново, за друге сам сазнала и његово стваралаштво омогућава да сваки посетилац ликове које види и доживи на неки свој начин. Сматрам да поставка поседује квалитет који заслужује да се представи и у већим европским градовима – нагласила је Соња Петровић Јагић.
Фото: Глас Подриња/ Анђелко Васиљевић аутор изложбе

Поставку чине портрети познатих особа, претежно из сфере уметности, али не само они, него и појединци из области науке, спорта.

-Захваљујем се Културном центру на организацији поставке. Познато је да је Шабац одувек имао добре фоторепортере и да негује ту традицију. У овом граду се осећа дух културе и кроз изложбу сам желео да покажем да она живи у градовима изван престоницама, те и да и друга места поседују интересовање за стваралаштво. Иако радим за дневни лист „Политика“ и сви очекују да ће поставку чинити радови у спони са мојим листом, ја сам се одлучио да приредим изложбу портрета личности из различитих сфера живота Србије. За добру фотографију портрета потребно је време, студио, међутим за потребе дневних новина не постоји време за све то и желео сам да покажем како добра фотографија може да настане и у условима који нису идеални. Људи које видите су успешни, славни, познати, али на крају ипак само људи, са манама и врлинама, што ми је била једна од намера да демонстрирам - појаснио је аутор, Анђелко Васиљевић.

Фото: Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa