Инфо

10. април 2021.10. апр 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Велико интересовање за вакцинацију у Липолисту

Дом здравља "Др Драга Љочић" и Завод за јавно здравље данас су организовали вакцинацију у Липолисту. Позиву се одазвало око 220 мештана Липолиста, Беле Реке и Дуваништа. Одзив је био доста већи од очекиваног, па ће акција у овом селу навјероватније бити поновљена.


Фото: Глас Подриња


Прилику да се вакцинишу искористили су и народни посланик Бобан Бирманчевић, директор ЈКП "Стари град" Никола Беговић и одборник Горан Мијаиловић, иначе мештанин Липолиста.

-Једини начин да победимо ову невидљиву болест и помогнемо у спашавању живота је управо да севакцинишемо и заштитимо себе и наше најближе. Треба да урадимо све што је у нашој моћи да што више смањимо број умрлих од Ковида. Нека спасимо и једну особу- велико је, а спашавамо много више. Личним примером позивам све који мисле добро себи, својим најближима, нашем граду и Србији нека крену путем имунизације. То је минимум што можемо да учинимо како би град и држава кренули напред, рекао је Бобан Бирманчевић.

Имунизација у Липолисту обављена је "Синофарм" вакцином. Иако је у првом тренутку планирана вакцинација око 150 мештана Липолиста и Беле Реке, морале су да се набаве нове дозе.

Фото: Глас Подриња


-Искористио сам прилику и дошао да се вакцинишем. Позвао бих суграђане да искористе ову могућност и покажу да мисле не само на своје, него и на здравље својих ближњих. Само заједно можемо победити ову епидемију, рекао је Никола Беговић.

Горан Мијаиловић је истакао да је добром одзиву грађана допринела добра кампања коју су организовали у селу, тако што су мештане обевештавали и путем локалног медија, али и лично. Данас се испред амбуланте појавило 70-ак мештана више од очекиваног броја, па ће лекари и сестре Дома здравља остати да раде на овом послу до поподневних сати.

Фото: Глас Подриња


-До пре седам дана пријавило се стотинак људи из Липолиста и Беле Реке. На основу тог броја смо добили 150 доза вакцина. Међутим, током последњих неколико дана пријавило се и више од тога. Јутрос је било 70-ак људи који нису били на списку, а дошли су. Добићемо још доза, тако да ћемо већину грађана који су се данас појавили успети да вакцинишемо, али мислим да ћемо морати да организујемо још једну овакву акцију. Обавештавали смо мештане Липолиста, Беле Реке и Дуваништа и преко радија "Цер" о вакцинацији, а обавештавали смо их и по кућама. Тада смо видели да је доста њих већ вакцинисано у Шапцу, а неки су и прележали корону и још увек имају антитела, рекао је Горан Мијаиловић и захвали се запосленим у Дому здравља и Заводу за јавно здравље што су изашли у сусрет мештанима којима није лако да дођу до Шапца,а желели су да буду вакцинисани.

Фото: Глас Подриња


Другу дозу вакцине за три недеље ће грађани који су данас вакцинисани такође моћи да приме у свом селу.
Глас Подриња

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa