Инфо

12. април 2021.12. апр 2021.
Реконструкције и санације котларница за грејање
ГРАД ШАБАЦ ПОТПИСАО УГОВОР СА МИНИСТАРСТВОМ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ВРЕДАН 25 МИЛИОНА ДИНАРА

Реконструкције и санације котларница за грејање

Град Шабац је у складу са Јавним конкурсом за доделу средстава за суфинансирање реализације пројеката набавке, замене, реконструкције и санације котларница за грејање у 2021. години потписао у Министарству заштите животне средине пројекат Реконструкције котларнице у ОШ ,,Доситеј Обрадовић” Волујац, издвојено одељење у Накучанима.

За грејање Основне школе „Доситеј Обрадовић“ Волујац ИО Накучани, биће урађена котларница на чврсто гориво, дрвну сечку, која је јефтинија у односу на пелет.

Укупна вредност пројекта Реконструкције котларнице износи 25 милиона динара. Министарство заштите животне средине обезбеђује средства у износу од 20 милиона, док ће Град Шабац обезбедити средства за суфинансирање пројекта у износу од 5 милиона динара.

,,У основној школи већ постоји котларница која користи угаљ. Овим пројектом, котларница ће бити дорађена и прилагођена новој врсти енергента. Дрвна сечка је јефтинији и обновљив извор енергије. Свакодневно се боримо да смањимо аерозагађење на територији нашег града. Бринемо о чистом ваздуху како у граду, тако и на селу. Ово је битан пројекат за заштиту животне средине, али и квалитет рада образовних установа у нашем граду”, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa