Инфо

13. април 2021.13. апр 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Потписан уговор о пројекту Заједно у образовање за запошљивост и запошљавање: Дефицитарна занимања у фокусу

У име града Шапца градоначелник др Александар Пајић и председник Скупштине града Немања Пајић потписали су уговор о пројекту под називом „3E Together in Education for Employability and Employment“ ( Заједно у образовање за запошљивост и запошљавање) из програма IPA II прекограничне сарадње Србије и Босне и Херцеговине.

-Потписан уговор је део пројекта Европске уније и одобрен је од стране Министарства финансија Републике Србије. Реч је о пројекту вредном 166.000 евра, који је одговор Савета за запошљавање и свих нас који радимо у интересу грађана Шапца да направимо могућност неформалног образовања, односно утицаја на све наше незапослене суграђане који желе да преко обука у Тренинг центру и компанијама које су за интересоване за то стекну акредитоване сертификате - истакао је градоначелник Пајић и нагласио да су обуке усмерене на дефицитарна занимања за које постоји потражња на тржишту рада.

-Реч је о занатским радовима у грађевинарству, као и области заваривања за које знамо да су потребна како у Шапцу, тако и на нивоу републике. Трудимо се да нашим суграђанима омогућимо бржи долазак до посла, не само довођењем инвеститора у град, већ и додатним знањима кроз обуке како би могли да одговоре на потребе тржишта. Наставићемо да подржавамо све пројекте ЕУ за које можемо да аплицирамо како би град Шабац добио бесповратна средства и на тај начин унапредили образовни и привредни систем - поручио је Пајић.

Фото: Глас Подриња

Председник Скупштине града Немања Пајић поменути прекогранични пројекат види као шансу за побољшање компетенција оних који траже запослење.

-Ово ће бити од значаја, пре свега, за наше незапослене суграђане, а затим и за оне који намеравају да се преквалификују како би стекли боље плаћени посао. Посебан акценат, као што је већ поменуто, стављен је на дефицитарна занимања. Полазници курсева ће своја знања стицати у компанијама, те ће бити обучени и спремни за рад. Све ово је производ дугогодишњег рада, јер смо кроз SEED добили Тренинг центар у ЦСУ где реализујемо обуке. Постоје бројни курсеви које је и Савет за запошљавање препознао као нешто добро и важно, те је ово наставак у домену едукације и запошљавања Шапчана - појаснио је председник Скупштине града Пајић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa