Инфо

14. април 2021.14. апр 2021.
Одржана трећа седница Савета за екологију и зелену економију града Шапца

Одржана трећа седница Савета за екологију и зелену економију града Шапца

Пре три месеца оформљен је Савет за екологију и зелену економију града Шапца. Данас је, у Градској кући, одржана трећа седница.
Глас Подриња

- Израдили смо програм рада Савета за 2021. Именовали смо радне групе за туризам и решавање проблема паса луталица. Једном у два месеца организоваћемо Отворена врата, где ће наши суграђани имати прилику да да изнесу своје проблеме, сугестије и жалбе у вези са екологијом. Термин за одржавање Отворених врата заказане је за 20. април, од 10 до 12 часова, у згради Међуопштинског историјског архива, каже проф. Мирослав Крстић, председник Савета.
Према речима др Дејана Павловића, одборника у Скупштини града, Савет за екологију и зелену економију града Шапца својим активностима нуди алтернативу друштвеним дешавањима која прете да наруше животну средину и оштете здравље суграђана.
Глас Подриња

- Данас смо говорили о пројекту који подразумева развој пољопривредне производње у Мачви, заштиту пијаће воде, развој сточарства и коришћење дубинских извора топлотне енергије. Предлажемо да се наш пројекат реализује као алтернатива пројектима који прете да униште не само наше подручје, него целу западну Србију попут отварања најављеног рудника литијума у долини Јадра и на другим локацијама широм Србије. Такође, нудимо је развој сеоског еко-туризма и туризма на планини Цер као алтернативу најављеном отварању каменолома на Плавој планини који би је уништио, истакао је др Павловић и додао да је улога Савета је да предложи одређене мере, инструменте и стратегије које локална самоуправа треба да спроводи како би спречила ове негативне појаве и унапредила стање у животној средини.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa