Инфо

15. април 2021.15. апр 2021.
Начелник МУО:Деца носиоци будућности региона

Начелник МУО:Деца носиоци будућности региона

Караван радости и пријатељства Компаније Дунав осигурање посетио је у среду 14. априла град Шабац, седиште Мачванског управног округа. На теренима Спортског центра Феникс у Шапцу Спортске игре младих отворили су у име Мачванског управног округа Владан Красавац, начелник Управног округа, Немања Пајић председник Скупштине града и власник Спортског центра Феникс Бојан Јоргачевић, некадашњи репрезентативни голман фудбалске репрезентације Србије. Ово је друга година за редом да је Спортски центар Феникс домаћин манифестације која промовише спорт, дружење и здрав начин живота младих.



Спортске игре младих,највећа регионална и европска манифестација за децу и омладину, одржавају се под покровитељством председника Републике Србије Александра Вучића, уз подршку Владе Србије, министарства омладине и спорта и министарства просвете науке и технолошког развоја. Деца су будућност и снага Србије, њено највеће богатство. Зато држава Србија значајну пажњу посвећују управо младима,њиховом развоју,васпитању и здравом животу.

Од свог оснивања до данас на Спортским играма младих учестовало је више од два милиона школараца, на свим нивоима такмичења у све три земље Хрватској, Босни и Херцеговини и Србији, све потпуно бесплатно. Значај ове манифестације препознат је од државних институција, угледних спортиста и појединаца јавног и културног живота како у Србији тако и у земљама из окружења.

Претходне године, упркос епидемији Спортске игре младих биле су једино спортско такмичење које је одржано у Европи. Ове године организатор је предузео све потребне мере како би се манифестација одржала безбедна по здравље младих учесника. Пре града Шапца, домаћини ове промоције спорта и дружења младих били су Прибој, Нова Варош, Златибор, Ариље и Ваљево. Ове године одржаће се такмичења у десет дисциплина, али од свега је најважније дружење и пријатељство које се овим путем остварује међу младима.



"Спорт је активност која омогућава да девојчице и дечаци на најлепши и најздравији начин користе слободно време.Тренинзи доносе дружења, радости, заједничке тренутке, некада и заљубљивања и успомене остају за читав живот. Ово је изузетно важан пројекат у коме учествују три државе региона. Деца носе поруку свима нама старијима. Они су носиоци нове будућности у региону, где је прошлост била тешка и треба да дају један нови квалитет, поруку помирења, ношени позитивном енергијом. Одајем признање Влади Републике Србије и председнику који су овај пројекат подржали, али и руководствима друге две државе Босне и Херцеговине и Хрватске, које учествују у овом пројекту", рекао је између осталог, на отварању Владан Красавац, некадашњи спортиста, дугогодишњи спортски радник и начелник Мачванског управног округа.
Кабинет начелника
Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa