Инфо

16. април 2021.16. апр 2021.
Pixabay

Pixabay

Уплате инстант налогом на шалтерима

Разне накнаде, таксе и други трошкови у корист рачуна органа јавне управе од сада могу да се плате путем инстант налога на шалтерима Поште Србије и Пошанске штедионице, објавила је Народна банка Србије.

Пошто су уплате путем инстант платног система НБС на рачуну органа државне управе видљиве за свега неколико секунди, у НБС истичу да је тиме омогућено да обавеза корисника јавне услуге одмах буде евидентирана као извршена, без потребе достављања папирног доказа о уплати.

Омогућавањем инстант плаћања на својим шалтерима ЈП Пошта Србије постала је први индиректни учесник – лице с посредним приступом у платном систему Народне банке Србије ИПС, које своје инстант налоге за пренос извршава преко свог директног учесника, Банке Поштанска штедионица, објашњавају у НБС.

„Циљ је потпуна дигитализација услуга у нашој земљи, смањење коришћења папирних платних налога у свакодневним плаћањима ка органима јавне управе, као и укидање обавезе доношења папирних платних налога као доказ о плаћеној услузи органу јавне управе“, истичу у НБС.

Како подсећају у централној банци, плаћањем обавеза путем инстант платног система НБС новац је за свега неколико секунди на рачуну органа јавне управе.

„Тиме је омогућено да обавеза корисника јавне услуге одмах буде евидентирана као извршена, без потребе достављања доказа о извршеној уплати – платних налога и потврда банке у папиру“, наводе у НБС.
Н1/Каматица

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa