Инфо

17. април 2021.17. апр 2021.
Бета

Бета

Полиција приказала своју обученост у првом делу вежбе Одговор 2021

Združena taktička vežba policije i Vojske Srbije sa bojevim gadjanjem "Odgovor 2021" počela je danas simuliranom akcijom savladavanja terorista i oslobadjanja talaca na vojnom poligonu "Orešac" kod Vršca, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U prvom segmentu vežbe učestvovalo je 312 pripadnika policije i vojske, Specijalne antiterorističke jedinice, Helikopterske jedinice, 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade, Ratnog vazduhoplovstva i protiv-vazduhoplovne odbrane.


Uz upotrebu osam helikoptera, 22 borbena oklopna vozila, sedam desantnih čamaca, tri sistema bespilotnih letelica i antidronsistema, pripadnici policije i vojske su savladali i neutralisali teroriste, koji su u ovom scenariju izvršili napad na farmaceutsku industriju u Vršcu i evakuisali se u rejon Orešca.

Tokom ove protivterorističke operacije prikazana je i akcija oslobadjanja talaca koje su "teroristi" držali u autobusu otetom iz Vršca.

Drugi deo vežbe u kojem će jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Žandarmerije i Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova prikazati postupke ojačane borbene grupe u odbrani sa prelaskom u napad biće prikazan na vojnom poligonu "Pasuljanske livade" kod Paraćina.

Vežbi su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, premijerka Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministar odbrane Nebojša Stefanović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, direktor policije Vladimir Rebić, direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić i druge visoke zvanice.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa