Инфо

19. април 2021.19. апр 2021.
фото: Бета

фото: Бета

Ђерлек: Рано за опуштање, још су високе цифре новозаражених короном

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек изјавио је данас да нема места паници али ни опуштању јер су и даље "високе цифре" новозарених короном и, како је навео, нећемо се "залетати и доносити одлуке да се вратимо из ковид система у нонковид систем".


"Још је рано и морамо убрзати имунизацију", рекао је Ђерлек, за ТВ Пинк, потврдивши да је предвиђено да данас стигне 130.000 доза руске вакцине Спутњик В.


Он је позвао грађане да искористе "велики број доза вакцина које ће доћи ових дана" и масовно се одазову како би се убрзао темпо имунизације, наводећи да је потребно вакцинисати велики број људи за кратко време.


"Ја чврсто верујем да ћемо у томе успети", рекао је Ђерлек, наводећи и да ће руска вакцина, која ће стићи са Института Торлак, допринети већој сигурности да се спроведе вакцинација.



Он је истакао да је интересовање грађа за вакцинисање све веће и да се нада да ће се до краја јуна ревакцинисати измедју два и по милиона и три милиона грађана, што би ставило баријеру ширењу короне.


Како је још рекао, "убеђен је да ће Србија победити корону и антиваксере".


"Имамо научно утемљене доказе да је то што антиваксери стално пласирају преко друштвених мрежа, глупост", рекао је Ђерлек.
Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa