Инфо

19. април 2021.19. апр 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Вулин: Саобраћајна полиција ће од среде 24 часа мерити брзину у оквиру акције Роад пол

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да више од 300.000 возача годишње бива кажњено зато што је прекорачило брзину и да је тешко наћи оправдање за то, као и за чињеницу да више од половине страдалих у саобраћају погине управо због овог прекршаја.

Министарство унутрашњих послова (МУП) саопштило је да је Вулин апеловао на возаче да буду одговорни према себи и другима и поштују ограничење брзине кретања упозоривши да више од половине страдалих у саобраћајним незгодама погине управо због непоштовања ограничења кретања на путевима.

Да би се смањио број несрећа ове недеље саобраћајна полиција ће посебну пажњу посветити прекршајима који имају везе с прекорачењем брзине у оквиру акције која ће се одржати у 30 европских земаља, чланица организације Роад пол, медју којима је и Србија.

Вулин је најавио акцију Спид маратон, у оквиру које ће од среде, 21. априла саобраћајна полиција 24 часа мерити брзину.

"Све наше полицијске снаге ће изаћи на путеве и мерићемо где год можемо сваку брзину, како бисмо јасно поручили возачима да је време да успоре и поведу рачуна о себи и људима који живе око њих", рекао је Вулин, који је у београдској општини Чукарица са директором Агенције за безбедност саобраћаја Душком Пешићем присуствовао почетку кампање усмерене на заштиту пешака у саобраћају.

Пешић је рекао да је од почетка ове године у саобраћају страдало 45 пешака, медју којима је четворо деце.

Навео је да је укупно страдалих у саобраћају у односу на исти период претходне године смањен за више од 20.

"Међутим, оно што је упозоравајуће јесте што је број погинулих пешака повећан, због чега је значајно да реагујемо превентивно и подигнемо свест пешака", рекао је Пешић.

Према његовим речима такве незгоде се највише дешавају на деловима пута где нема тротоара, у близини пешачких прелаза где људи претрчавају улице, као и на местима где је због безбедности већ раније направљена пасарела или подземни пролаз, које људи не користе и претрчавају улицу.

Пешић је указао да 12 одсто пешака страда на пешачким прелазима, грешком возача или пешака, и да велики проблем у том сегменту представља употреба мобилних телефона и слушалица.
Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa