Инфо

20. април 2021.20. апр 2021.
Фото: ФБ страница Председник општине Богатић-Милан Дамњановић

Фото: ФБ страница Председник општине Богатић-Милан Дамњановић

Наставља се иницијатива за формирање добровољног ватрогасног друштва у општини Богатић

Јуче је одржан је радни састанак председника општине Богатић Милана Дамњановића са представницима Сектора за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије и Ватрогасно спасилачке бригаде Шабац и ватрогасне јединице Богатић.

Састанку су присуствовали шеф одсека за добровољна ватрогасна друштва у МУП-у Републике Србије Милош Миленковић и инспектор Милан Кокора, Горан Стефановић, командант Ватрогасно спасилачке бригаде Шабац и Милорад Марковић, шеф Одсека УР и ЦЗ ОВС Шабац, као и командант ватрогасне јединице у Богатићу Небојша Ђонлић.

-Централна тема данашњег разговора односила се на потребу формирања добровољног ватрогасног друштва и истицање значаја који би овај вид радног ангажовања и практичног деловања имао за нашу јединицу локалне самоуправе. Овом приликом изразио бих огромно задовољство због пружене безусловне подршке МУП-а Републике Србије у процесу организовања добровољне јединице у Богатићу, као и због великог интересовања младих људи у нашој општини да буду саставни део ове јединице. Такође, не смемо занемарити чињеницу да ће добровољна јединица добити донацију МУП-а у виду неопходне опреме, одела и једног ватрогасног возила. Крајњи циљ формирања овог друштва јесте обезбеђивање оптималне подршке нашој професионалној ватрогасној јединици како би се омогућило јачање свеукупних капацитета у овој области. Предузимање брзе, стручне, квалитетне, безбедне и ефикасне интервенције и пружање корисних услуга грађанима зависи од финансијских улагања, модернизације опреме и људских ресурса. Мораћемо у наредном периоду да учинимо значајније искораке на многим пољима како бисмо достигли потребан ниво- изјавио је председник општине Богатић Милан Дамњановић.
ФБ страница: Председник општине Богатић - Милан Дамњановић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa