Инфо

21. април 2021.21. апр 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

У плану oбнова зграде месне канцеларије у Црнчи

Приликом данашње посете Црнчи, председник Општине Љубовија Милан Јовановић и члан Општинског већа Александар Реновчевић обишли су зграду Месне канцеларије чија је обнова у плану. Зграда се налази са леве стране пута према Малом Зворнику, иако руинирана архитектонски веома лепо изгледа. Саграђена је 1928. године и користиле су је и предратна и послератна власт, а имала је вишенаменску функцију. У једном делу зграде била је месна канцеларија, а у другом суд и затвор.

Према речима председника Општине Љубовија Милана Јовановића, ребалансом буџета који ће бити на дневном реду Скупштине крајем априла, биће опредељена средства за израду пројекта за реконструкцију и санацију зграде Месне канцеларије у Црнчи. Он додаје да ће већ почетком маја бити расписана јавна набавка за израду овог пројекта.

Мештани Црнче са одушевљењем су прихватили ову вест и како сами кажу, надали су се да ће се пре наћи начин да се зграда реконструише него да се у потпуности сруши, јер је она један од симбола овог села и његове историје.

Текст и инфо:Ljubovija.info

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa