Инфо

21. април 2021.21. апр 2021.
фото: Бициклистички савез Србије

фото: Бициклистички савез Србије

Све спремно за старт бициклистичке трке "Београд - Бања Лука"

Све је спремно за старт 15. Међународне бициклистичке трке Београд – Бањалука на којој ће прва етапа бити вожена сутра 22. априла од Београда до Шапца.

Трка стартује са Трга Републике у Београду, а пролазак кроз Град Шабац који је домаћин прве етапе је између 13.30 и 14.30 часова.

Град Шабац дао је сагласност за коришћење локалних путева и улица које су у његовој надлежности и измену режима саобраћаја у следећим улицама: Краља Милутина, Војводе Мишића, Цара Душана, Јанка Веселиновића и Јеврејска у периоду од 13.30 до 14.40 часова, и улице Масарикова и Цара Душана, од Војводе Мишића до Дома Војске, у периоду од 10.00 до 12.00 часова.

Завршница, односно циљ етапе је на (Тргу шабачких жртава), где је планирана церемонија проглашења најбољих у првој етапи.

Регулисање саобраћаја обављаће Управа Републичке саобраћајне полиције. Да подсетимо, током овогодишње трке возиће се четири етапе:

22. априла, Београд – Шабац
23. априла, Обреновац – Бијељina
24. априла, Бијељина – Власеница
25. априла, Приједор – Бања Лука

На трци ће наступити 175 бициклиста из 35 светских земаља, са пет континената, која ће у свом 15. издању угостити тимове из Шпаније, Италије, Немачке, Новог Зеланда, Камбоџе, Русије, Сједињених Америчких држава, Пољске, Словачке, возаче из Холандије, Француске, Аустралије као и екипе из целог региона.

Током четири тркачка дана, караван у којем ће бити више од 300 људи прећи ће више од 1.000 километара кроз Србију и Републику Српску.

Трка је не само спортски, већ и туристички догађај, који има за циљ промоцију најлепших природних и туристичких дестинација у Србији и Републици Српској.
Кабинет градоначеника Шапца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa