Инфо

21. април 2021.21. апр 2021.
Pixabay

Pixabay

Влада Србије саопштила да се договорила са фриленсерима

Влада Србије постигла је договор са представницима Удружења фриленсера и Удружења радника на интернету у вези са начином плаћања пореских обавеза представника ове индустрије, саопштено је из те институције.

У саопштењу Владе наводи се да је прихватила предлог удружења да се нормирани трошкови повећају са постојећих 43 одсто на 50 одсто.

"На састанку је договорено да ће се радницима на интернету, односно фриленсерима, омогућити уписивање радног стажа сразмерно уплаћеном делу обавеза", пренели су из Владе.

Рок за усвајање свих законских прописа који ће дефинисати будући статус радника на интернету померен је на 1. јануар 2022. године, до када ће важити до сада договорени услови.

"На састанку је договорено да ће уз Удружење радника на интернету и Удружење фриленсера одредити своје представнике, који ће учествовати у радној групи која има задатак да изради предлоге нових законских решења", пише у саопштењу.

У Влади су навели да је Влада Републике Србије преузела обавезу да све ставке договорене на овом састанку буду испуњене, па су се стекли услови за престанак протеста фриленсера.
Агенција Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa