Инфо

21. април 2021.21. апр 2021.
Image by Firmbee from Pixabay

Image by Firmbee from Pixabay

Фриленсери потврдили договор са Владом Србије

Председник Удружења радника на интернету Миран Погачар потврдио је да је то удружење постигло договор са Владом Србије.

Погачар је за Н1 изјавио да фриленсери добијају веће пореско ослобојење, за уплаћене доприносе ће им бити признат радни стаж, а будући порески намети неће им од 1. октобра ове године бити већи, пошто ће се амандманима на предлог закона брисати предвиђено смањење неопорезивог дела.

"Нормирани трошкови (пореско ослобођење) подижу се са 43 одсто на 50 одсто, а фриленсерима ће бити омогућено да упишу радни стаж у протеклих пет година, сразмерно уплаћеним доприносима", рекао је Погачар.

Оно што је била кључна замерка на предлог Владе оличен у предлозима закона који су тренутно у скупштинској процедури, а то је подизање пореских намета од 1. октобра 2021. – исправљено је.

"Неопорезиви део неће се од 1. октобра ове године смањивати на 18.300 динара, већ ће нови предлог опорезивања – ови сада договорени услови, важити до 1. јануара 2022. године", појаснио је Погачар.

Влада је саопштила да је усвајање свих законских прописа који ће дефинисати будући статус радника на интернету бити померен на 1. јануар 2022. године до када ће важити до сада договорени услови.
Агенција Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa