Инфо

22. април 2021.22. апр 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Дан града у Библиотеци: Мостови увек спајају

У Галерији Библиотеке шабачке свечано је отворена изложба „Мостови“ која је настала у сарадњи са Школом примењених уметности. Деветнаести пут ће ученици поменуте школе у храму књиге у оквиру едиције „Култура ћирилице“ представљају своје радове и исказују своје таленте. Поставку у присуству челника града отворила је директорка Библиотеке шабачке Јелена Подгорац Јовановић нагласивши да мостови увек спајају, као што то чини и добра књига својом магијом, те да је поставка посебна спона и културе града.


Фото: Глас Подриња

Обраћајући се присутнима градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да ће Шабац увек бити град културе, те да је посебно поносан на установе које су дале допринос у обележавању Дана града.

-Шабац јесте град културе и захвалност свим културним установама што су одлучили на овакав начин да учествују у промоцији града на његов дан. Кренули смо са шабачке тврђаве где су давне 1867. године последњи османлијски војници напустили територију града и предали кључеве града и тако га ослободили. Културне установе овог града су показале велику креативност, велики рад и потенцијал свиме оним што су приредили за наше суграђане за промоцију града Шапца. Кроз скулптуру "Дијалог" говоримо о повезивању, о дијалогу између саговорника. На шабачком Тргу смо сазнали више о најзнаменитијим Шапчанима који су у временима иза нас промовисали град и својим радом омогућили да Шабац данас буде оно што јесте. У Шабачком позоришту, изложбом поводом 180 година Шабачког позоришта ретроспективу свега онога што је позориште стварало у претходним деценијама. Музеј је приредио једну сјајну изложбу, а запослени су поставку приредили за све Шапчане како би се подсетили да мале ствари чине велика задовољства. Овај културни омаж завршили смо у Библиотеци где смо видели репрезентативно издање и изложбу ученика Школе примењених уметности где су направили мостове који спајају спајања, не само ове две установе, већ и културе града. Пресрећан сам што ће Шабац у врло блиској будућности бити још повезанији са другим деловима Србије, јер се гради и трећи мост на Сави. Велика захвалност свим установама града, наставићемо и даље да их подржавамо у раду, јер град Шабац ће бити град будућности - рекао је Пајић поводом Дана града.
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa