Инфо

22. април 2021.22. апр 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Немачки "вук" први власник жуте мајице

Немачки бициклиста Јустин Вулф тријумфовао је у првој етапи међународне бициклистичке трке Београд - Бања Лука, прешавши најбрже деоницу где је коначни циљ био Шабац.

Другу позицију је освојио Патрик Штос, треће припало Филопо Фјорелију, такмичару из Италије.

-Тешка етапа, брз почетак, у једном тренутку сам се одвојио, видео да има снагу да издржим и победио сам. Спринт није моја јача страна, али сада су амбиције победничке - истакао је Вулф.
Фото: Глас Подриња

Победом у стартној етапи дугој 96 км завредео је да обуче жуту мајицу као симбол вођства у генералном пласману надметања. Највредније бициклистчко знамење Вулфу су доделили Саша Гајић, најбољи шабачки и српски бициклиста у историји и градоначелник Шапца др Александар Пајић.
Фото: Глас Подриња

Трка је део надметања прве категорије Светске бициклистичке федерације и резултат се бодује за светску ранг листу.

- Велико ми је задовољство што смо део великог спортског догађаја, поносан сам начином на који смо организовали етапу, како су суграђани дочекали такмичаре, показали смо да као град можемо много и град Шабац ће бити град будућности - рекао је градоначелник Шапца који је и доделио победнику златну медаљу и пехар.

Додељене су и традиционалне мајице тренутно водећим у различитим категоријама (млади возач, спринтер, брдско-плснински возач).

-Дивно је било у Београду, али још лепше у Шапцу. Увек је прва етапа посебан притисак, много енергије изискује организација, али када вас људи дочекају као нас Шапчани, све вреди - рекао је директор трке Владимир Кувеља.
Фото: Глас Подриња

Бициклисти из 35 држава света, као и чланови њихових екипа остају у Шапцу до сутра када у раним јутарњим часовима одлазе у Обреновац где је старт друге етапе.

Трка настала 2007. године подељена је у четири сегмента, а коначан циљ је у Бања Луци. Прошлогодишњи победник је Пољак Јакуб Крачмарек.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa