Инфо

4. мај 2021.4. мај 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Успешна акција вакцинације на сеоским пунктовима

Вакцинација на пунктовима по шабачким селима данас се завршава имунизацијом у Петковици, Поцерском Причиновићу, Шеварицама, Дреновцу и Мачванском Причиновићу. Током петка, суботе и понедељка екипе Дома здравља "Др Драга Љочић" у сарадњи са Заводом за јавно здравље Шабац, вакцинисали су мештане 14 села Мачве, Поцерине и Посавотамнаве. Очекује се да број грађана који су примили вакцину на овим сеоским пунктовима током четири дана премаши 1.500.

Фото: Глас Подриња


Пункт у Петковици данас су посетили градоначелник Шапца Александар Пајић, директорка Дома здравља др Јасмина Станковић, и директор Завода за јавно здравље др Бранко Вујковић. Градоначелник Пајић је оценио да је Град донео добру одлуку да имунизацију спроведе на овај начин.

-Преко вакциналних пунктова дошли смо до свих суграђана. Одзив је велики. Наставићемо у Економској школи вакцинацију. Ово је једини начин да завршимо са светском пандемијом и да имамо лето које сви заслужују, без теже оболелих. Апелујемо на све да се вакцинишу. Ако треба, доћи ћемо у сваку кућу, потребна је само воља, рекао је градоначелник Пајић.

Фото: Глас Подриња


По завршетку вакцинације у сеоским амбулантама, екипе Дома здравља ишле су и на кућне адресе непокретних мештана. Такође, вакцинисани су и сви они који су дошли, а нису били на списковима који су направљени по месним заједницама.

Фото: Глас Подриња


-Интересовање је велико тако да ћемо наставити са ово акцијом.Са обе дозе је вакцинисано око 22.000 грађана, а око 30.000 првом дозом. Те цифре нас радују, али желимо да изађемо у сусрет свима, посебно онима који су најудаљенији. Удаљеност и старост су често највећа препрека до вакцине. Током празника смо имали и мањи број прегледа у ковид амбуланти, рекла је др Јасмина Станковић.

Ревакцинација ће се такође организовати на истим пунктовима у селима, када за то буде време.

Фото: Глас Подриња


-Повећање доступности вакцина против ковида 19, поготову на сеоском подручју и у данима празника, када мештани имају више времена да одвоје за своје здравље, показало се као одлична одлука. На овај начин смо за лествицу више подигли колективни имулошки бедем. Очекујем наставак акције, с обзиром да је одзив одличан. Вакцина има довољно. Од скоро је ЗЗЈЗ Шабац дистрибутивни центар за Фајзер вакцину и грађани могу да се вакцинишу свим врстама вакцине, рекао је др Бранко Вујковић.

До сада је око 25 одсто грађана Шапца примило обе дозе неке од понуђених вакцина.
Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa