Инфо

4. мај 2021.4. мај 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Пријављивање за Церски марш од Ђурђевдана

Овогодишњи, 12. Церски марш одржаће се у недељу, 15. августа.Најмасовинија родољубива манифестација прошле године је одржана симболично - посетом споменицима из Првог светског рата у овом крају. Традиција је одржана, а уколико епидемиолошке мере дозволе, ове године ће поново имати стару форму.

-Пратићемо разбој ситуације и у складу са тим организовати догађај. Сигурно је да ће ове године више личити на оне раније, него на прошлогодишњи. Биће то поново једно ходочашће од Трга шабачких жртава до спомен комплекса на Текеришу, где ћемо се поклонити сенама наших предака. Гласовима преко друштвених мрежа донета је одлука да Марш буде посвећен Војиславу Воји Танкосићу, рекао је председник Управног одбора Удружења "Церски марш" Божидар Катић.

Пријављивање за овогодишњи Церски марш почеће на Ђурђевдан, 6. маја.Организатори апелују на све заинтересоване да се пријаве, како би се знао тачан број учесника, што је ове године нарочито важно због епидемијске ситуације.

-Заинтересовани се могу пријавити путем наших страница на друштвеним мрежама Фејсбук и Инстаграм "Церски марш", као и на број телефона 0654374921 или у нашим просторијама на адреси Трг ђачког батаљона 12. Пријаве су обавезне, јер због актуелен ситуације морамо да знамо тачан број учесника. Пријављивање се завршава 1. августа, рекла је Марија Лазаревић из Удружења "Црски марш".

Катић се осврнуо и на тему најављене изградње меморијалног комплекса и геолошких истраживања на Церу. Најавио је покретање петиције којом би се Цер одбранио од ових намера.

-Од понедељка 10. маја ћемо покренути петицију, која је први корак у одбрани Цера. Кампања ће се звати "Одбранићемо Цер" и верујемо да ће дати резултат. Циљ нам је да се шира јавност алармира око свега што се дешава на Церу, од тога како треба да изгледа замишљени меморијални комплекс, до геолошких истраживања која воде претварању Цера у каменолом. Петицијом ћемо тражити да се хитно заврши поступак проглашења Цера за заштићено подручје и да се у складу са тим пониште сви акти које угрожавају суштину и постојање ове планине, рекао је Божидар Катић.
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa