Инфо

7. мај 2021.7. мај 2021.
Бета

Бета

„Србија у доба короне - чињенице и достигнућа“ о кампањи „Уједињени Балкан за чист ваздух"

Nedavno završena kampanja „Ujedinjeni Balkan za čist vazduh" koju je realizovao Evropski fond za Balkan kao direktan povod imala je veoma zagađen vazduh u Srbiji i u regionu. Direktne posledice su 13.500 smrtnih slučajeva, oko godinu dana skraćen životni vek, uticaj na ženski i muški sterilitet, brojne hronične bolesti i još mnogo toga.

O tromesečnoj regionalnoj kampanji kampanji u kojoj je bilo uključeno preko 500 organizacija i pokreta, u video klipu serijala „Srbija u doba korone: činjenice i dostignuća“, govori Aleksandra Tomanić, izvršna direktorka Evropskog fonda za Balkan.


Tomanićka, uz ostalo, navodi i kako su troškovi u javnom zdravstvu, samo za lečenje posledica izloženosti zagađenom vazduhu, preko 3 milijarde evra godišnje..


Prema nekim istraživanjima rađenimu Evropi, smrtnost od Covid-19 u zagađenim područjima veća je i do 19% u odnosu na nezagađena područja.

Tokom kampanja „Ujedinjeni Balkan za čist vazduh“, obrađeno je šest tema koje su izazvale veliko interesovanje. Samo na društvenim mrežama o ovoj kampanji se informisalo 650.000 ljudi, a u tradicionalnim medijima je bilo preko 500 objava i članaka.

Zbog uspešnosti kampanje, kreatori su odlučili da osnuju mrežu i na taj način pokušaju da utiču da vazduh bude čistiji, što se tiče svih nas.
Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa