Инфо

7. мај 2021.7. мај 2021.
Бета

Бета

Дачић: Захтеви дела опозиције се не тичу изборног процеса, већ су добар бизнис

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da se zahtevi koje je deo opozicije predstavio na prvom sastanku sa predstavnicima Evropskog parlamenta u okviru medjustranačkog dijaloga o izbornim uslovima ne tiču izbornog procesa, već da su "dobar biznis".

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas saopštio je u sredu da je tokom konsultativnog sastanka sa EP zatraženo da se dodeli jedna preostala nacionalna frekvencija, da novinarska udruženja predlože ljude koji bi uredjivali Radio-televiziju Srbije (RTS) i da se načine izmene u izbornom sistemu.


"Pa ako može da se iskoristi (dijalog) da neko dobije nacionalnu frekvenciju, što je dobar biznis to nema veze sa izbornim procesom", kazao je Dačić za RTS.

On je upitao da li su to predlozi o kojima stvarno može da se razgovora o unapredjenju izbornog procesa, ili je reč o "raznim performansima i biznisima".

Dačić je naveo da će se danas sastati sa predstavnicima EP s kojima će se medjusobno informisati o prethodnim sastancima sa opozicijom.

"Mi ćemo se medjusobno informisati kako je bilo na tim konsultacijama, odnosno početnim razgovorima, i da se dogovorimo o daljoj agendi. Mi imamo dobru volju i spremnost", istakao je on.

Govoreći o sastanku predstavnika vlasti, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njega, s delom opozicije koji je odbio učešće EP u dijalogu, Dačić je rekao da je taj sastanak bio veoma uspešan.

Naveo je da je Vučić rekao da će nastaviti da učestvuje u dijalogu ako bude pozvan i da je već dogovoreno da se sledeće nedelje u okviru radne grupe konkretizuju zahtevi u dijalogu s tim delom opozicije.
Бета

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa